Otthon

Kicsi meleg, aztán lehűlés jön

Akár 16 fok is lehet sok napsütéssel a héten. Hétvégén pedig jön a lehűlés.

Borult, felhős napra ébredtünk, keleten köddel, északon gyenge esővel. 10 foknál többre ne számítsunk sehol. Keddre viszont jó hír, hogy végre megláthatjuk a napot az idojaras.hu előrejelzése szerint.

A Dunántúlon élők a legszerencsésebbek, ott lesz a legtöbb napsütés, de az Alföld déli részén is előbb-utóbb kisüt a nap. Esőtől pedig nem kell tartani, aminek mi külön örülünk. Kicsit melegebb lesz, akár 15 fok is előfordulhat.

Kicsit melegebb idő lesz

Szerdán aztán mindenütt várható több-kevesebb napsütés, de délután jönnek a felhők, és záporok alakulhatnak ki. Erős délkeleti szél mellett 9–16 fokra számíthatunk. Egészen szombatig 12–14 fok között lesz a nappali hőmérséklet, hétvégén viszont kis lehűlés kezdődik.

Ránk tör az aludhatnék

A Meteo Klinika meteogyógyásza, Bánhegyi Marianna arra hívja fel a figyelmet, hogy a tartósan fennálló szürke, fényszegény időszakban sokaknál jelentkezhet egyre fokozódó fáradékonyság, aluszékonyság. Ez a hét első napján különösen rányomja bélyegét hangulatunkra és teljesítőképességünkre.

Élénkítésre a kávé és az energiaitalok helyett inkább a zöld tea fogyasztását javasolja, mely tartós frissítő hatásán kívül sok antioxidánst is tartalmaz, emellett citrommal, mézzel ízesítve immunrendszerünket is erősíti. Hangulatunk javításában az étcsokoládé is segíthet, ami mértékkel fogyasztva a szív- és érrendszer egészségéhez is hozzájárul.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top