Otthon

Tűzhely nélkül süthetsz az okosserpernyőben

A jövőben még csak egy gázrezsóra sem lesz szükség ahhoz, hogy serpenyőben sült fogásokat készíthessünk. Több, mint praktikus.

Egy távol-keleti tervező, Soon Mo Lee keresztezett két egymáshoz igencsak közelálló konyhai eszközt: a serpenyőt és a tűzhelyet. Ennek eredményeképp született meg az okosserpenyő, vagyis egy olyan serpenyő, mely egyben maga a tűzhely is.

Az edényt úgy alakították ki, hogy a belseje képes legyen a beállított hőmérsékletre melegedni, míg a külső oldalát olyan anyag borítja, mely nem engedi ki a hőt, így akár egy asztalra állítva is használható.

Kettő az egyben
Kettő az egyben

 

A masina hálózatról és előre feltölthető akkumulátorral is működik, így akár olyan helyen is használhatjuk, ahol nincs a közelben konnektor. Praktikus lehet kempingezéskor, de jó hasznát vehetik a kollégisták vagy épp a nem kellőképpen felszerelt konyhával rendelkezők is.

A találmány egyelőre még csak koncepció, de a gyártók helyében nagyon gyorsan lecsapnánk rá. Bezzeg a répahegyezőt már gyártják, pedig annak semmi értelme…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top