Otthon

Mesekastélyt épített a valódi Shrek és Fiona

Addig mondogatták a házaspárnak, hogy olyanok, mint az ogrepár, hogy végül komolyan vették.

Az ukrajnai Akimovában élő Anatolij és Larisza Galickijt a helyiek régóta úgy emlegetik, mint Shrek és Fiona – bár az nem derült ki, miért. A házaspárnak ez adta az ötletet, hogy megépítsék a mesefilmből ismert ogrepár kastélyát.

Anatoly Shrek és Larisa Fiona
Anatolij Shrek és Larisza Fiona

 

Az eredeti tervük az volt, hogy egy tematikus játszóparkot építenek gyerekeknek, illetve mellé egy kávézót, ám mivel a telkük helyén korábban szemétlerakó volt, a hatóságok ezt nem engedélyezték.

Csak az egyik torony igazi
Csak az egyik torony igazi

 

Így végül egy pazar lakóhelyet húztak fel közel tíz év munkájával, melyet kívül-belül a mesebeli kastélyról mintáztak. A 300 négyzetméteres épületben három nagyterem, egy hálószoba, egy hatalmas konyha, kényelmes fürdő és garázs található. A hat toronyból az egyik igazi, a többi csak dekoráció.

Belül is stimmel
Belül is stimmel

 

A kastélyt nem csupán Galickijék unokái és a helybéli gyerekek látogatják szívesen, de népszerű helyszín esküvői fotók készítéséhez is. A házaspár pedig örömmel és büszkén fogadja a vendégeket különleges otthonában, amire a hatóságoknak sem lehet egy szavuk sem. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top