Otthon

Készíts kincskereső játékot a gyerekeknek!

Drága társasjáték helyett olcsó konyhai alapanyagokból is készíthetünk izgalmas kalózos játékot a gyerekeknek. Még jobb, ha az ismerősök gyerekei is átjönnek.

Húsvét egy évben csak egyszer van, amikor tojások után kutathatnak a gyerekek a kertben, de nem kell a nyuszi ahhoz, hogy hasonló játékkal szórakoztassuk a gyerekeket. Mivel a kalózokért gyakran még a kislányok is rajonganak, egy kis kincskeresés őket is lázba hozhatja, de a fiúkat mindenképpen. Így feldobhatunk egy sima családi hétvégét, de akkor is bevethetjük, amikor az ismerősök gyerekei jönnek át játszani vagy szülinapot ünnepelni.

Ez sül ki belőle. Klikk a képre a galériáért!
Ez sül ki belőle. Kattints a képre és nézd meg, hogyan készült!

Mindössze annyi a dolgunk, hogy előállítsuk a kalózok kincseit rejtő köveket, amiket majd eldugdoshatunk a lakásban – szerencsésebbek a kertben is. Nem kell szaladgálnunk különleges hozzávalók után, csak lisztre, sóra, kávézaccra és egy kis homokra lesz szükségünk, mivel egy só-liszt gyurmaféleséget fogunk összedobni. A homokért azért meg kellett dolgoznunk, mert azt a kétmaréknyit a közeli játszótérről tudtuk csak beszerezni.

Gyúr, süt, örvend

Ezen felül már csak különböző műanyagból, fémből vagy kerámiából készült apró, színes vagy csillogó tárgyakat kell összeszednünk, amiket a gyerekek majd kincsként bányászhatnak ki a kövekből.

Hozzávalók:
2,5 dl lefőzött őrölt kávé
2,5 dl liszt
1,2 dl só   
0,5 dl homok
kb. 2 dl víz

Egy nagy tálban összeöntjük a lisztet, a sót, a homokot és az őrölt kávét, jól összekeverjük, majd elkezdjük hozzáönteni a vizet és összedolgozni. Akkor jó, ha már össze tudjuk gyúrni egy tömbbé, de még nem túl nyúlós. Ebből a mennyiségből tíz kincses kő jön ki, úgyhogy elosztjuk a gyurmánkat tíz darabra. Megfogjuk az egyiket, megfelezzük, ellapítjuk az egyik felét, ráhelyezzük az első kincset, majd a tetejére nyomjuk a másik felét és ügyesen egybegyúrjuk, hogy a kincs ne bukkanjon elő valamelyik oldalon.

Csináld magad: kincskereső játék

Dinótojás is lehet belőle

A köveink 2-3 nap alatt a levegőn is kiszáradnak, de ha nem bírunk várni, akkor 150 fokon fél óra alatt elkészülnek a sütőben. Közben nem árt egyet fordítani rajtuk, hogy alul is kiszáradjanak, de a sütés után azért adjunk nekik még egy napot, hogy megkeményedjenek. Ne aggódjunk, kézzel könnyen szét lehet majd őket törni. Hogy a kalózok névjegyét letegyük a kövekre, rajzoljunk rájuk játékos halálfejeket, de ezt a lépést ki is hagyhatjuk.

Csináld magad: kincskereső játék

Végül rejtsük el otthon a kalózok kincseit rejtő kövecskéket, hogy a gyerekek felkutathassák őket. Ha nagyon beleéljük magunkat a kalózos játékba, akkor akár sejtelmes térképet is készíthetünk az elrejtett kincsekhez, és hogy ne legyen túl egyértelmű a megfejtés, a fürdőszobát tóval, a konyhai tűzhelyet tűzhányóval, a kertet mondjuk erdővel jelölhetjük. Vagy ha akad otthon elég apró termetű dinoszauruszfiguránk, akkor ugyanezzel a recepttel dinótojásokat is gyárthatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top