Otthon

Hétvégéig marad a vacak idő

Jégeső Békésben, kidőlt fák és felhőszakadás – így zárult a hétvége, de meddig esik még az eső?

Hétvégéig nem látjuk a napot - esősHétfő éjfélig narancssárga riasztást adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya és Somogy megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezekben a megyékben heves zivatarokra, nagyon erős, akár óránként 90 kilométeres erősségű széllökésekre, jégesőre és felhőszakadásra lehet számítani.

Hétvégén is órási viharok voltak országszerte. A katasztrófavédőket 35 helyre hívták kidőlt fákhoz, leszakadt háztetőkhöz vagy faágakhoz. Békésben pedig több száz hektár dinnyét és két-háromezer hektár gabonát és gyümölcsöt vert el a jég.

Hétfőn és kedden nem lesz 23 foknál több az Időkép előrejelzése szerint, és aki nem akar nagyon elázni, jobb ha visz magával esernyőt vagy legalább esőkabátot. Sajnos a hét közepén, szerdán és csütörtökön is maradnak a felhők, és a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 fok körül alakul majd. Pénteken aztán kicsit melegebb lesz, és végre előbukkan a felhők mögül a nap.

Hétvégén aztán nemcsak annak örülhetünk, hogy vége a dolgos hétköznapoknak, hanem annak is, hogy végre eltűnnek a felhők és ismét kisüt a nap, sőt a legoptimistább előrejelzések szerint akár 33 fok is lehet. Hurrá!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top