Otthon

Így duplázd meg a polcok felületét!

Tél vége felé egyre nagyobb fejtörést okoznak a kiürülő lekvárosüvegek. Kidobni sajnáljuk őket, a kamrában viszont eleve nincs hely. Íme, egy ötlet, mely mindkét bajon enyhít.

A zseniálisan egyszerű elgondolás a polc másik oldalát is tárolásra alkalmassá teszi, egyúttal új funkciót ad a parkolópályára került üvegeknek. A rendszer legnagyobb előnye, hogy a befőttesüvegek átlátszók, így bármit is tárolsz bennük, mindent azonnal megtalálsz.

Így készítsd: emeld le a polcot a helyéről, erősítsd fel alsó felületére (például facsavarral) a tetőket, majd helyezd a polcot vissza. A rögzített üvegtetőkbe alulról könnyed mozdulattal betekerhetők az üvegek. Célszerű a könnyebb hozzáférhetőség miatt a fal felé eső oldalra a nagyobb méretűeket tervezni, míg a kisebb üvegek inkább elől kapjanak helyet. Tárolhatsz így lisztet, zsemlemorzsát, száraztésztát vagy rizst, de fűszereket is. 

Így duplázd meg a polcok felületét!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top