Otthon

Michael Jackson furcsa luxusa

Hogy milyen is volt valójában Michael Jackson, arról sokat elárul utolsó otthona. Vegyes a kép: műtárgyutánzatok és tömény luxus.

Michael Jackson furcsa luxusaMichael Jackson három gyerekével és a személyzettel 2008-tól halála pillanatáig élt a kaliforniai Holby Hillsen lévő luxusvillában. Noha az ingatlan nem saját tulajdona volt – nyilvánvalóan nem véletlenül esett épp erre az épületre a választása. 

Az enteriőr alapján az épület akár egy nagystílű angliai kastélyszálló is lehetne. A tiszteletet parancsoló könyvtárszobát padlótól plafonig nemesfával burkolták, s a hatást csak erősíti a szintén fából készült kazettás mennyezet. Tipikusan a fényűző otthonok sajátja az intarziaberakásos parketta, melynek felületén érdekes kontrasztként állnak a nagyon férfias és ránézésre szuperkényelmes marhabőr fotelek. Furcsa elképzelni, hogy Jacko fehér zoknis lábakkal napjában akár többször is belépett ide, hogy elücsörögjön kicsit a morózus falak között.

Fotó: //www.dailymail.co.uk
Fotó: http://www.dailymail.co.uk

A rendkívüli méretekkel rendelkező hálószoba közepére perzsaszőnyeget terítettek, ezen áll ma is az az ágy, melyben a popkirály elhunyt. Az ágy már méretei miatt is figyelemre méltó, hát még a fejtámlája, mely XV. Lajos korát idéző stílusával arra lett volna hivatott, hogy őrizze az énekes álmát. Mint ismeretes, a túldíszített faragvány ezt a funkciót nem tölthette be, hiszen Michael Jackson köztudottan éberen töltötte éjszakáit, mi több, marékszámra szedte a gyógyszereket, hogy legalább egy-egy órát tudjon aludni.

Fotó: //www.dailymail.co.uk
Fotó: http://www.dailymail.co.uk

Császári pompa uralja a márványburkolatú fürdőt, melyben a süllyesztett kád fölé kristálycsillár lóg. Itt a tökéletes ellazulást római oszlopok is segítik, melyek finom intim térré alakítják a kád közvetlen környezetét. Pazar építészeti megoldás a kád fölé helyezett ablak, melyen keresztül a csodálatos kertre esett az ülőfürdőző popkirály tekintete. Az erős fény viszont zavarta Michael Jacksont, ezért ebben a helyiségben minden nyílászáróra hernyóselyem anyagúnak tűnő függönyöket tetetett.  

A szintén egzotikus őserdei fával burkolt és lépcsőzetes kialakítású, oldalpáholyokkal ellátott moziterem is maga a tömény hivalkodás. A vetítővásznat és a bejárati ajtót itt nehéz vörös bársonydrapéria keretezi, s ugyanilyen anyagból húzták be a nagyméretű, akár fekvésre is alkalmas foteleket. Egészen elképesztő módon a moziterem plafonját kék égboltot ábrázoló freskó díszíti felhőkkel. Kérdés ugyanakkor, hogy ebben a szuperluxus privát moziban vajon hol tartotta Jacko a popcornt?

Fotó: //www.dailymail.co.uk
Fotó: http://www.dailymail.co.uk

Az étkező a György korabeli stílust koppintja. A nagyméretű asztalhoz Chippendale-utánzat székek tartoznak, egyszerre akár tízen is vacsorázhattak itt. Michael nem volt szigorú apa, étkezésekkor sem követelt fegyelmet. Így gyakran előfordult, hogy a három gyereke – Prince, Paris és Blanket – evés helyett inkább vidáman kergetőzött az óriási asztal körül.

A társalgóban súlyos selyemtextíliákkal bevont kanapék szolgálták a maximális kényelmet, míg ugyanebben a teremben több tárgy a gazdagságot, a fellengzős jólétet volt hivatott hirdetni. Csakhogy azt egyetlen ide érkező vendég sem tudhatta, hogy az említett tárgyak egyike sem muzeális értéket képviselő műremek: a háttérben látható kínai váza, a komód tetejére helyezett szobrocska, illetve az asztalon lévő aranyozott szelence is bóvli csupán. Sokat elárul az is, hogy ugyanebben a helyiségben a falon lévő Tiziano-kép sem eredeti, hanem másolat. Az pedig rejtélyes, hogy a konyhapulton lévő üzenő táblácskára miért épp ez a felirat került: „Szeretlek, apa! Mosolyogj, az ingyenes.”

Fotó: //www.dailymail.co.uk További fotókért kattints a képre
Fotó: http://www.dailymail.co.uk
További fotókért kattints a képre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top