Otthon

Nézz be az angol trónörökös erdélyi nyaralójába!

A brit trónörökös nagy híve Erdélynek, és azon a környéken is vett egy kétszáz éves házat, amerre a Drakulaként legendássá vált Vlad Tepes született.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért
kattints a képre!

A walesi herceg pár éve vett egy vadászházat az erdélyi Szászfehéregyházán, és szeretné elérni, hogy újraéledjen a világörökség részeként számon tartott történelmi település. Az ötszáz lelkes településtől nem messze, Segesváron született Vlad Tepes, a kegyetlen havasföldi fejedelem.

A trónörökös vadászháza az 1800-as években épült. A családfakutatók azt is kinyomozták, hogy a herceg és a legendás gróf vérvonala összeér, és egyik őse, Rhédey grófnő révén erdélyi nemesi vér is folyik az ereiben.

Ahogy Erdély sok vidéki tepülésén, Szászfehéregyházán is sokan járnak még lovaskocsival. Károly herceg évente ellátogat ide, több szász ház homlokzatát felújította az általa működtetett alapítvány. A helyieket igyekszik munkalehetőséghez is segíteni, az itt készült gyapjúzoknikat, papucsokat és kalapokat külföldön értékesítik. A trónörökös régóta elkötelezte magát Erdély mellett, Zalánpatakon is van nyaralója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top