Otthon

Szem alakú luxusvillát kapott pasijától Naomi Campbell

Az óegyiptomi Hórusz szeme szimbólumot formázza az az ingatlan, mellyel orosz milliárdos kedvese meglepte a szupermodellt.

Campbell még májusban, 41. születésnapjára kapta a pazar ajándékot, ám az építkezés csak a közelmúltban fejeződött be.

A 25 (!) hálószobás luxuspalotát a spanyol sztárépítész, Luis de Garrido tervezte, és egy Törökországhoz tartozó kis magánszigeten áll. A Hórusz-szem forma csak a magasból látszik, közelről inkább egy üvegházra emlékeztet az épület.

Szem alakú ökopalotát kapott pasijától  Naomi Campbell

 

Szem alakú ökopalotát kapott pasijától  Naomi Campbell

 

 Így néz ki a palota a magasból…  …és így a tenger felől

 

Az ingatlan teljes mértékben környezetbarát és önellátó: az elektromos energiát napelemek segítségével, a fűtéshez szükséges meleget a föld belső hőjét hasznosító rendszerből nyeri, a vizet pedig csúcstechnológiás esővízgyűjtő, illetve víztisztító berendezés biztosítja, mely a keletkező szennyvizet is helyben újrahasznosítja. Az épület kialakításánál fogva a lehető legtöbb természetes fényt engedi be, és kifinomult öko-szellőzőrendszerrel szerelték fel. Az üvegtető alatt parkosított belső terasz is található.

Azt, hogy az ajándék pontosan mennyibe is került a milliárdosnak, nem hozták nyilvánosságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top