Otthon

12 perc alatt kimos a leggyorsabb mosógép

Piacra dobták a világ leggyorsabb mosógépét, mely kevesebb, mint negyed óra alatt lefuttat egy teljes mosási programot.

 

Mosás, öblítés és centrifugázás, 12 perc alattA brit Russell Hobbs elektronikai vállalat vadiúj mosógépén tizennégy különféle mosási program közül választhatunk, ezek közül a leggyorsabb a 12 perces „szuper rapid program”, melyben rövidsége ellenére a mosás, az öblítés és a centrifugázás is benne foglaltatik.

A világrekorder mosási program használatával nem csupán időt, de energiát és vizet is spórolhatunk: a cég által közölt adatok szerint a vízfogyasztást 30, míg az áramfogyasztást 15 százalékkal csökkenti. Abban az esetben, ha egy átlagos felnőtt egész életében ezt a mosógépet használja – heti öt alkalommal számolva – akár 2 év, 4 hónap mosási időt is megtakaríthat.

Fontos megjegyezni, hogy a 12 perces mosás csak a normál mértékben szennyezett ruhák esetében elég, az erősen szennyezett holmikhoz hosszabb programot javasol a gyártó.

A mosógép több különféle színben és kivitelben kapható, egyelőre kizárólag az Egyesült Királyságban. Ára modelltől függően 247–320 font, azaz közelítőleg 75 000 – 98 000 forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top