Otthon

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást!

Petúnia, árvácska, begónia, muskátli… A legnépszerűbb kiültetős növényeink. Ha úgy érzed, hogy már rájuk untál, figyelj!

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást! Díszdohány

Ha üdén burjánzó színorgiára vágysz, de ugyanazon virágládán vagy ágyáson belül nem bajlódnál a különböző fajtájú növények igényeinek összeegyeztetésével, válaszd a díszdohányt! A növény fehér, rózsaszín, piros, lila, sárga árnyalatokban kapható: úgy a legmutatósabb, ha minél többféle színűt ültetsz egymás mellé. Nagyjából 30-40 centiméter magasra nő, fokozottan fény- és vízigényes.

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást! Celózia

A virágágyások, balkonládák, kőedények karakteres színfoltja a celózia vagy kakastaréj. Az élénk sárga, rózsaszín vagy piros színű, taréjszerű virágzattal rendelkező egynyári nagyjából 40-50 centi magasra nő meg. A napos helyeket és a közepes mennyiségű vizet kedveli.

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást! Záporvirág

A sárga, narancssárga, piros, fehér és lila színekben létező záporvirág napfényben gazdag ágyásokba, sziklakertekbe illik leginkább. Kiváló szárazságtűrő. 20-25 centiméter magasra nő.

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást! Bohócvirág

Nevéhez méltó módon a bohócvirág a balkon vagy a kert egyik legvidámabb lakója. A piros, narancs vagy citromsárga – illetve sárga alapon piros pöttyös –, tölcsérszerű virágzattal rendelkező növény – fajtától függően – 20–80 centiméter magasra nő meg. Nedvességben gazdag, félárnyékos helyekre való, különösen jól érzi magát kerti tavak mellett.

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást! Mézvirág

Virágládákba, ágyásokba és sziklakertekbe is megfelelő választás lehet a finom, ám strapabíró mézvirág. Vegyes beültetésekbe, takarónövénynek és szegélynövénynek egyaránt alkalmas. Szereti a sok napfényt és a meleget, a szárazságot kiválóan tűri.

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást! Fokföldi mályva

A bájos fokföldi mályva a nyári hónapokban mélyebb virágládában, dézsában a kertben vagy a teraszon is tartható. 70–90 centiméter magasra nő, napfényes helyen érzi jól magát, gyakori öntözést igényel.

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást! Rózsameténg

Elsősorban balkonládákba, dézsákba, függőcserepekbe ajánlható a rózsameténg. A fehér, rózsaszín vagy lila virágú dísznövény szárai akár 1 méteresre is megnőnek. Sok napfényt igényel, kiválóan tűri a forróságot és a szárazságot.

Elég volt a muskátliból? Idén ültess mást! Bakopa

A bakopa szintén főleg függőcserepekbe és balkonládákba való. Dús zöldjéről hópehelyszerűen csüngnek le kicsiny virágai, melyek lehetnek fehérek, kékek vagy lilák. Legjobban a napos helyeket kedveli, de félárnyékban is elvan, gyakori öntözést igényel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top