Otthon

Beltéri függőkert az idei tavasz slágere

Az esztétikus, klimatizáló és légtisztító hatású beltéri függőleges kertfal lesz a Gardenexpo fő attrakciója.
Magyar függőkert az idei tavasz slágere

Így tartsd életben az orchideát! » 

Nemcsak szemet gyönyörködtető látványosság, de fűtési időszakban a különösen száraz levegőjű lakások klímáját is egészségesebbé teszi Duronelly Balázs függőleges, virágokból, növényekből felépített zöld fala. Ráadásul bizonyos fajok, mint például a vitorlavirág, a gyökereikkel képesek a mikroorganizmusok megkötésére, és így a levegő megtisztításához is hozzájárulnak. A szubtrópusi növényekre specializálódott Patrick Blanc francia botanikus építette az első függőleges növényfalat 1997-ben, ami alapján a magyar szakember a hazai viszonyok mellett fenntartható beltéri kertet kifejlesztette.

A magyar függőkert csupán egyetlen a sok száz különlegesség közül, ami látható lesz a jubileumi rendezvényünkön. A legnagyobb hazai kerti életmód kiállításként elsősorban a kertben használatos eszközök, kiegészítők átfogó kínálatára koncentrálunk, de az is megtalálja a számítását, aki csupán a teraszát szeretné meghittebbé tenni” – fogalmazott Fülöp Judit, a Gardenexpo és Orchidea Show főszervezője.

Magyar függőkert az idei tavasz slágere

A vásáron közel 8000 m2 alapterületen 150 kiállító vonultatja fel a szakma legújabb trendjeit: a kertápolástól, kertészkedéstől a szabadtéri bútorokon, a kerti fényépítészeten át a grillek és kiegészítők világáig a teljes hazai kerti életmód paletta megtalálható lesz. A családi eseményt egész napos színpadi műsor és az elmaradhatatlan nyereményjátékok teszik színesebbé.

A Gardenexpo kísérője idén is az orchideakiállítás és -vásár, amelyen a megszokott európai gyűjtemények ritkaságai mellett most először mutatkoznak be hazánkban Japán, Tajvan és Malajzia orchideacsodái.

Gardenexpo kerti életmód kiállítás és vásár

Időpont: 2011. március 18–20.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Nyitva tartás: pénteken: 10–18 óráig, szombaton 10–20 óráig, vasárnap 10–18 óráig
A felnőtt belépő 1800 Ft, a kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegy 1200 Ft.

Társrendezvények

Orchidea Show
Greenexpo – Magyarország egyetlen lakosságnak szóló zöld életmód kiállítása a zöld mindennapokra és a zöld háztartása koncentrál, kézzelfogható tippeket, környezetbarát és energiatakarékos termékeket mutatva az érdeklődőknek.

A kiállításra váltott belépőjegyek értéke levásárolható a Plantart helyszíni standján és törökbálinti dísznövény dekorációs és virágkereskedelmi központjában.
További információk: www.gardenexpo.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top