Otthon

Marecucina: tengerre magyar!

Mától három napon át a Konyhakiállításon látható a Milánóban és Kölnben zajos sikert aratott formabontó, vitorlázást idéző konyhakoncepció, a "Marecucina".

Marecucina: tengerre magyar!

Részletek a Konyhakiállításról »

A konyhabútorairól ismert német Alno zömében saját, már létező modelljeire épülő különleges koncepcióbútora rekordidő alatt jutott el a tervezőasztalról a sorozatgyártás küszöbéig.

A hajó- és konyhaépítés markáns közös vonása a szenvedély a kimagasló minőség, a precíz kidolgozás és az egyéniség kifejezése iránt. Hogy ez mennyire sikerült Ulrich Dahm-Waschmann német tervezőnek, a Marecucina megálmodójának és megalkotójának, azt mindenki maga döntheti el, aki kilátogat a Konyhakiállításra a Papp László Sportarénába a hétvégén. Az bizonyos, hogy a kölni és a milánói bemutató sikere után az Alno a sorozatgyártás mellett döntött, mindössze annyi változtatással, hogy a bútort a hagyományos konyhai méretekhez igazították, illetve a drágább, valódi fafelületek helyett jó minőségű műanyag elemekkel is kapható lesz.  

„A konyhabútorok dizájnját alapvetően meghatározza a lakóterek architektúrája. Pontosan az építészetből tudjuk, hogy a tengerhez, a hajózáshoz kapcsolódó elemek különös vonzerővel bírnak. Már a Marecucina legelső vázlatai is pozitív visszhangot kaptak, és innentől fogva minden magától ment” – fogalmazott Prekop Attila, az Alno AG magyarországi képviselője a koncepció megalkotásával kapcsolatban.

„A Marecucina jó példa arra, hogy a mai konyhák a legjobb nappalival is felveszik a versenyt: elsőrangú a dizájn és a használhatóság, a gépesítésből pedig szinte semmi nem marad szem előtt. A jó konyhához átgondolt tervezésre van szükség, érdemes tehát alaposan körbenézni a megoldások között. Erre egy kiállítás talán a legjobb alkalom” – mutatott rá Fülöp Judit, a Konyhakiállítás főszervezője.

Marecucina: tengerre magyar!

 

A Marecucina az alkotók szerint nem absztrakt, hanem mindössze összetéveszthetetlenül tengeri: ezt az érzést erősíti a barna-fehér színkombináció és a meleg színű, masszív dió furnér munkalap némi juharberakással, ami a klasszikus versenyjachtok fedélzetére emlékeztet. A hajózás világát idézi a vitorla formájú LED-es világítás és a krómozott kiegészítők sora is. Érdekes módon a munkalap enyhén döntött, ami látványossá teszi az összképet, ugyanakkor ha tudatában vagyunk ennek, a gyakorlatban tökéletesen használható felületet ad. Az Alno egyébként is odafigyelt, hogy a látvány mellett egy a hétköznapokban hibátlanul működő, funkcionális konyha jöjjön létre, hiszen e nélkül a sorozatgyártás nem valósulhatna meg.  Ehhez a Marecucina két ismert Alno-komponenst is felhasznál: a látszólag szabadon függő alsó szekrényeket a díjnyertes „Edition Fly” sorozatból, valamint a „frontvonalban” az Alno az Alnostar Highline (fehér) és az Alnostar Natureline (dióbarna) terméksorozat elemeit.

Az idén másodjára megrendezett Konyhakiállításon 5000 négyzetméteren hetven kiállító vesz részt, felvonultatva a téma összes ismert hazai és nemzetközi szereplőjét, olyan újításokat és dizájnmegoldásokat is bemutatva, mint a lebegő konyhabútorok vagy a LED-es világítású és interneten keresztül vezérelhető sütő vagy hűtőszekrény. A konyhai élettér egyetlen hazai kiállítására 20 000 látogatót várnak a szervezők.

Konyhakiállítás:

2011. március 4–6.
Papp László Budapest Sportaréna
Nyitva tartás: péntektől vasárnapig naponta 10–18 óráig

További információk: www.konyhakiallitas.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top