Otthon

Akusztikus bútor: slágergyanús

Zenél a kép a falon, a puff a lábunk alatt, és a hangulatlámpa is, amelynél olvasunk. Egy fiatal magyar tervezőpáros innovációjának köszönhetően a hangfal új értelmezést nyert.
Akusztikus bútor, a forradalmian új berendezési tárgy

3 dizájncsoda hangszóró a felső kategóriából »

Vége annak az időszaknak, amikor kénytelenek voltunk eltűrni, hogy a párunk doboz formájú, fekete vagy szürke színű, oda nem illő hangfalakkal pakolja tele a lakás harmonikusan megtervezett részeit. Az akusztikus bútorok segítségével a hangsugárzó képként, lámpaként vagy szoborként a szobánk különleges, minden tekintetet vonzó dísze lehet.

„Úgy álcázzuk a hangszórót, hogy közben kiemeljük”

Még több ötletes darabot találsz képgalériánkban! Katt a képre!
Még több ötletes darabot találsz kép-
galériánkban! Katt a képre!

Az akusztikus bútor egy professzionálisan működő hangszóró és egy lakberendezési tárgy házasításából született. Az ötlet egy fiatal konstruktőr, Bizsók Vajk fejéből pattant ki, aki megelégelte, hogy nem kap a piacon olyan hangfalat, amilyet szeretne.

Mindig is rajongtam a hangsugárzókért. Szabadidőmben jártam az elektronikai üzleteket, minden létező márkát ismertem. A fekete dobozoknak a külleme nem tetszett, ahhoz, hogy a falba süllyesztett hangszóró tökéletesen szóljon, szét kell verni a lakást, a topkategóriás, dizájnerek által tervezett, több millió forintos termékek pedig ugyan szépek, de ezek hangminőségét is túlszárnyalják azok a konstrukciók, amiket egy hangtechnikához igazán értő szakember állít össze” – meséli Vajk.

Az ötletgazda egy hifirajongókat összegyűjtő internetes fórumon talált partnert az újszerű hangsugárzók megvalósításához, Novothny Ákos fejlesztőmérnök személyében. A két lelkes szakember hosszú évek óta eltökélten dolgozik azon, hogy az ún. élvonalbeli elektronikai termékek műszaki követelményeinek maximálisan megfelelő, sőt azoknál jobb teljesítményű hangfalaikat a lehető legkülönlegesebb és legegyedibb formában állítsák elő.

Azt szeretnénk elérni, hogy a hangsugárzó ne egy megtűrt tárgy legyen, hanem lakberendezési termékként, a tér meghatározó elemeként tekintsenek rá. Vagyis úgy álcázzuk a hangszórót, hogy közben ki is emeljük” – mondják a tervezők.


Tökéletesen egyénre szabott és egyedi hangsugárzók

Még több ötletes darabot találsz képgalériánkban! Katt a képre!
Még több ötletes darabot találsz kép-
galériánkban! Katt a képre!

A tapétával borított, képbe rejtett hangszórótól kezdve a puffban megbújó mélysugárzón át a betonból, üvegből, mészkőből, fából, rozsdás acélból épített szoborszerű tárgyig végtelen számú formában képzelhető el az akusztikus bútor. A megrendelő egyéniségének, lakása stílusának és akusztikai adottságainak megfelelően legyártott termékek tervezésébe igény esetén neves iparművészeket, belsőépítészeket, lakberendezőket is bevonnak az alkotók. Sőt mi magunk is részt vehetünk a tervezési folyamatban, a képkeretbe rejtett hangsugárzók hangáteresztő szövetét például kedvenc fotónkkal, vagy festményünkkel tehetjük még személyesebbé.

Az egyediségnek persze ára van. A legolcsóbb akusztikus bútor is több százezer forintos tétel, viszont még így is csak negyedét, ötödét kell kifizetnünk a high-end termékek csillagászati árainak. Viszont jó hír, hogy ha megunnánk, vagy a szoba átrendezésekor más színben, mintával látnánk szívesen a hangsugárzót, akkor több konstrukciónál is lehetőségünk nyílik arra, hogy az előlap cseréjével (az elektronika változatlanul hagyásával) új ruhába öltöztessük a hangsugárzót.

Bővebb információ az Akusztikus Bútor Manufaktúra oldalán: www.bizsok.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top