Otthon

Csináld magad ünnepi díszek: 8 ötlet

Az ünnepi készülődés része, hogy mindenkiből kibukik a kis "kreatív otthondíszítő" énje. Íme, néhány könnyű dekorációs tipp, amit bárki elkészíthet.

Ha valaki gondol a Mikulás kis segédeire is, akkor annak magától értetődő, hogy az apró manóknak mini bejárat dukál. Szerintem ez a kis karton ajtóutánzat nagyon kedves és jópofa dekoráció (még ha a manók le is pattannak mögötte a falról).

Csináld magad ünnepi díszek

Az alábbi koszorú elkészítése nagyon egyszerű: 2-féle méretben kell koszorúalapot vennünk, némi borostyánt tépkedni hozzá valahonnan az utcából, majd piros szalaggal egymáshoz erősíteni a két alapot. Ne felejtsünk el cukrokat aggatni rá!

Csináld magad ünnepi díszek

Ennek a koszorúnak a különlegessége a mérete. Az alap nem más mint egy megunt hulahopp- (vagy Hula Hoop) karika. Azoknak ajánlom, akik nem kerülik a feltűnést.

Csináld magad ünnepi díszek

A készítője által kicsit fellengzősen „kristálykoszorú”-nak keresztelt műremek is tetszett, elkészítéséhez körülbelül 100 darab uzsonnászacskóra van szükség. (Lehet használt.)

Csináld magad ünnepi díszek

Rudolf a kedvenc karácsonyi hősöm, így én ha csinálok ilyen díszt – amire időhiány miatt kicsi az esély – akkor biztosan ezt fogom elkészíteni. Nem kell hozzá más, csak néhány elnyűtt téli ruhadarab és némi toboz (A koszorúalap az alap.) Kesztyű, sapka, kockás szalag, piros pompon, pingponglabda szemnek és fekete filc…

Csináld magad ünnepi díszek

Egy újabb remek példa az újrahasznosításra: ezt a koszorút egy zsúrból maradt papírtányér-alapból készítették, és a maradék csomagolópapírokat és szalvétákat gyűrték rá.

Csináld magad ünnepi díszek

Régen azt gondoltam, hogy amióta nem tartok hörcsögöt (hála cicámnak) a WC-papír-gurigákra sincs többet szükség… Ám ez nem így van! Az év ezen időszakában ugyanis a gurigák új értelmet nyernek, és színes ráragasztott papírokkal kiegészülve csinos kis karácsonyi kórussá változhatnak.

Csináld magad ünnepi díszek

Azt hiszem, hogy „segítő kéz” koszorú a neve az alábbi kivágott kezekből készített dísznek. Bár a piros masni sokat ront az összképen, maga az ujjak játékából kiadott forma nekem nagyon megtetszett. Zöld kartonpapírra van hozzá szükség.

Csináld magad ünnepi díszek

Csináld magad ünnepi díszek

A Nők Lapja Cafén vezeti internetes naplóját Bertóty Eszter, aki legújabb bejegyzéseiben karácsonyi dizájntárgyakról és a gyerekek kedvencéről, KippKoppról is ír.
Tárgyak, terek, tervek, helyek, különleges, tehetséges tervezők, designerek: DesignOlló blog »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top