Otthon

Személyre szabott csomagolás: 4 ötlet

Natúr, elegáns, romantikus, vamp: avagy egy könyv 4 ruhája. Öt-tíz perc alatt elkészíthető technikákkal férfiaknak és nőknek szánt ajándékot csomagoltunk.

A karácsony előtti utolsó napok egyik legnagyobb küldetése az ajándékok becsomagolása.  
Az ezernyi teendő mellett ilyenkor általában kevés az idő, a kreativitásunk is elfogyott, mire kitaláltuk, kinek mit vegyünk, ezért beszaladunk a legközelebbi papírboltba és leakasztunk a polcról néhány készen kapható ajándéktasakot. Amelyik szép, az néha drágább, mint az ajándék, amelyik megfizethető, az nem túl egyedi, pláne nem személyes. Pedig a papírok, szalagok, madzagok és termések rengetegében némi kreativitással kevés pénzből és egyszerűen megoldhatjuk a csomagolási mizériát. (Még az is előfordulhat, hogy a csomagolás maradandóbb élmény lesz, mint maga az ajándék…)

Szétnéztünk otthon, és vettünk pár apróságot a karácsonyi vásárban, valamint papír- és rövidáruboltban, így álltunk neki becsomagolni a könyveket, amiket két fiúnak és két lánynak szántunk. Megmutatjuk, mi lett belőle:

 A „zöld”

Amit felhasználtunk:

Háztartási csomagoló (újrahasznosított papírból), spárga, ragasztó, néhány fahéjrúd, csillagánizs, szárított narancskarikák, kétoldali ragasztószalag, ragasztópisztoly.

Személyre szabott csomagolás: 4 ötlet

Tipp: Hasonló hatást érhetünk el, ha zsákvászonba csomagoljuk a könyvet, díszítésül pedig felhasználhatunk rafiát, bármilyen magvat, aszalt gyümölcsöt, örökzöldet, tobozt stb.

 Az elegáns

Amit felhasználtunk:

Skótkockás csomagolópapír, bordó organzaanyag, aranymadzag, kétoldali ragasztó, ragasztópisztoly.

Személyre szabott csomagolás: 4 ötlet

Tipp: A méterben árult csillogó hatású organzát több mindenre felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle futót az asztalra, csomagolhatunk bele bonbont, ami a teríték részeként is funkcionál, a maradék csíkkal pedig díszíthetjük az ajándékot.

 A romantikus

Amit felhasználtunk:

Aranyszínű csomagolópapír, világoskék színű tortapapír, arany- és kék színű szalagok, dekorgyöngy, kétoldali ragasztó, ragasztópisztoly.

Személyre szabott csomagolás: 4 ötlet

Tipp: Ha a boltban vagy az otthon talált tortapapír színe nem megfelelő (és van még 10 percünk!), egy nagyméretű ecsettel fessük át a kívánt színre, ha pedig még ünnepélyesebbet szeretnénk, fújjuk le arany-, ezüst- vagy bronzszínű spray-vel.

 A vamp

Amit felhasználtunk:

Ezüstszínű csomagolópapír, ezüst és lila színű szalagok, sodort madzag, rózsa alakú kitűző, madártoll, üvegkaramell, kétoldali ragasztó, ragasztópisztoly.

Személyre szabott csomagolás: 4 ötlet

Tipp: Ha nem találunk otthon „megunt” kitűzőt, kínai vagy 100 forintos boltban egy-kétszáz forintért beszerezhetünk egyet, de helyettesíthetjük egy nagyméretű gombbal vagy vastag, színes szalagból készített masnival is.  Az üvegkaramell helyett ragaszthatunk mozaikot, vagy kisméretű gombokat a szalagra.

+1 tipp:
Ezeket a technikákat akkor is alkalmazhatjuk, ha nem könyvet, DVD-t vagy hasonló formájú ajándékot csomagolunk. Ruhanemű csomagolásához fogjunk be egy üres cipős dobozt, vonjuk be a kiválasztott papírral, a doboz tetejét pedig díszítsük a fent látott módon.

Személyre szabott csomagolás4 elképesztő virágbolt
Virágot bármelyik virágboltban lehet venni, azonban olyan üzleteket kerestünk, ahol ezenfelül akad még egy kis káprázat és varázslat.
Élet a celofánba csomagolt szegfűn túl. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top