Otthon

Úszó települések lehetnek a jövő lakhelyei?

Ha ilyen ütemben szennyezzük tovább környezetünket, lehet, hogy nem marad más választásunk, mint belakni az óceánokat.

Világszerte egész partszakaszok válhatnak lakhatatlanná a klímaváltozás következtében, és a folyamat hatására úszó települések jöhetnek létre – jósolja a világ tengereinek állapotáról készült első átfogó jelentés, a World Ocean Review.

Úszó városokat akar létrehozni a Shimizu. A japán vállalat előrukkolt már a Holdra telepített erőmű ötletével. Új álmuk, hogy szén-dioxid mentes városokat hozzanak létre.
Úszó városokat akar létrehozni a Shimizu. A japán vállalat előrukkolt már a
Holdra telepített erőmű ötletével. Új álmuk, hogy szén-dioxid-mentes
városokat hozzanak létre.

A tengerekről összegyűjtött aktuális tudást összefoglaló, a www.worldoceanreview.com internetes oldalról letölthető tanulmányt csütörtökön mutatták be Hamburgban.
Bár Németországban az Északi- és a Keleti-tenger partjai jelentős anyagi ráfordítással eleinte megvédhetők lennének a tengerszint emelkedésének következményeitől, de hosszabb távon az embereknek vissza kell majd vonulniuk a partokról, és hatékonyabban alkalmazkodniuk a tenger térhódításához, például úszó települések létrehozásával – írják egyebek között a szerzők.

A World Ocean Review átfogó képet fest a tengerek helyzetéről. Foglalkozik többek között a túlhalászás, a szennyezés, a tengeri közlekedés témájával, valamint azzal a kérdéssel is, milyen lehetőséget rejtenek a Föld vizei az orvostudomány számára.
A tanulmányt a Jövő Óceánja elnevezésű egyesület 40 kutatója a Mare című, a tengerekkel foglalkozó szaklap kutatóival közösen készítette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top