Otthon

A nagy konyhafüggöny-küldetés: a legjobb lakástextil üzletek

6+1 lakástextilboltban jártunk, és nemcsak a kínálatot vettük górcső alá, hanem függönyt is kerestünk a konyhaablakra.

A küldetés: A konyhaablak egészen sok fejtörést okoz. A mérete közel sem optimális. Régi bérház lévén egy 50×150 cm-es ablak jutott a konyhára. Szeretem, mert jó világos tőle a konyha. Mivel az ötödiken lakunk, ezért napközben nem szoktam elfüggönyözni, csak este, amikor lámpát kapcsolunk. Elsősorban sötétítő függönyt kerestem, de kíváncsi voltam mindenre. A 6 legígéretesebb lakástextilboltot jártam végig, de végül bevetettem a jolly jokert is.

 A vidéki romantika varázsa – Biggie Best Home

A Biggie Best Home a country style anyagok mennyországa, habár ez az első pillanatban nem látszik. Nem a szokásos méterárubolt, ahol hosszú polcokon állnak az anyagvégek, hanem mintakönyveket lehet nézegetni és abból választani – így fér el több száz anyag az apró üzletben. A dekoranyagokon kívül bútorszövetek, tapéták, bordűrök, kárpitos bútorok, kisbútorok, lámpák és gyerekszoba-kiegészítők is szerepelnek a kínálatban. Egyszínű, csíkos, kockás és virágos szövetek. Mindegyik csábító.

A nagy konyhafüggöny-küldetés

Kacérkodom a raffrolóval, el is készítenék, viszont a 65 cm-es anyagon felül még számolni kell a rolókerettel és a varrással, ami nagyjából 10 000 Ft-tal növelné meg a költségeket. Végül a kék-fehér csíkos függöny mellett döntök. Tetszik a súlya, bútorszövetnek is használható. Biztos nem fog átlátni rajta a szomszéd. Jó hír, hogy a kiválasztott anyag 280 cm széles, így elég belőle 70 cm-t venni, mert keresztben teszem fel, és éppen csak egy kicsit ráncolom majd. Az anyagért 8330 forintot kell fizetni.

Megnézem
Összes kép (1)

Biggie Best Home
Cím: 1036 Budapest Lajos u. 78
Nyitva: hétfő–péntek: 10:00–18:00, szombat: 10:00–14:00
Web: www.biggiebest.hu »

 Klasszikus és modern elegancia – Dekor Classic

A Dekor Classic is azok közé a lakástextilboltok közé tartozik, amely nem tart raktárkészletet – anyagmintákat lehet nézegetni és az alapján válogathatunk. Szép és nemes anyagokból áll a kínálat. A textilek legtöbbje hernyóselyem, len és gyapjú, pamut. Klasszikus és modern mintájú anyagokból egyaránt széles a választék. Az üzlet nem is lakástextilboltra hasonlít, hanem egy dizájnos lakástextilbutikra, csak a vállfákon nem ruhák, hanem szövetek lógnak. Nézegetésre csábít az óriási asztalra halmozott rengeteg mintakönyv is.

A nagy konyhafüggöny-küldetés

Már az utcáról megláttam és beleszerettem a csíkos anyagba – menthetetlenül rajongok a csíkos függönyökért –, amely éppen roló formájában lóg az ablak előtt. Nemcsak az anyag tetszett meg, hanem a roló is. Sajnos hazavinni nem lehet, és az ára is jóval drágább annál, mintha csak egy darab anyagot vennék és én magam szegném be. Nézegetem még a textileket, de menthetetlen vagyok.

A nagy konyhafüggöny-küldetés

Eddig azt gondoltam, hogy valami nem túl élénk, visszafogott függönyt szeretnék, most viszont egy élénk, pink függönnyel tartok fenn „titkos viszonyt”. Újra és újra visszatérek a rolóhoz és azt tervezgetem, hogyan is fogom elmondani a férjemnek, éppen ilyen függönyre van szükségünk a konyhában és az árával ne is törődjön. Az anyag sem olcsó – hogy jól nézzenek ki a csíkok (és elég legyen az anyag az ablakra), bőven meg kell venni az ablak magasságát –, és még ott van a rolószerkezet és a varrás ára is.

A nagy konyhafüggöny-küldetés

Dekor Classic lakástextil
Cím: 1072 Budapest, Dob utca 6.
Nyitva: hétfő–péntek: 10:00–18:00, szombat: 10:00–13:00
Web: www.dekorclassic.hu »

 Csodaország a belvárosban – Hephaistos

A Hephaistos az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb lakberendezési üzlet, a kínálatban azok a trendi és lenyűgöző darabok szerepelnek, amelyeket lakberendezési magazinok címlapjairól, kiemelt anyagaiból ismerhetünk. Az üzlet maga egy háromdimenziós lakberendezési magazin – különböző pontjain más-más enteriőrök ragadják meg a figyelmet, összességében mégis egységes a stílus. Kárpitozott bútorok, az Ezeregyéjszakát idéző csillárok, díszpárnák, plédek és dizájnlámpák jól megférnek egymás mellett. Az üzlet különlegessége mégis a lakástextil- és tapétakínálat. A galérián elképesztő a látvány. Hosszú asztalok rengeteg katalógussal.

A nagy konyhafüggöny-küldetés

Igaz, a legtöbbjében tapétaminta látható, de az érzés olyan, mintha valami titkos szentélybe nyertem volna bebocsátást. Mindent látni akarok, és minél többet lapozok ebben a megelevenedett lakber magazinban, annál reménytelenebb, hogy a végére jutok. Sikerül kiszúrnom és beleszeretnem a legdrágább anyagba. A buja virágminták szinte élnek, egészen különleges látványt nyújtanak. Digitális nyomatok, és nem is méterre árulják, hanem fix méretben. Elhatározom, hogy feladok egy lottót, mert minden más esetben túlzásnak tartom a majdnem 100 000 Ft-os árat egy konyhafüggönyért, még akkor is, ha két konyhaablakra is elengedő. Találok olcsóbb, talán még bevállalható árú anyagot is, és már nem a konyhaablakban gondolkodom, hanem a nappali függönyét cserélném le…

Megnézem
Összes kép (1)

Hephaistos
Cím 1056 Budapest, Molnár utca 27.
Nyitva: hétfő–péntek: 11:00–18:00, szombat: 10:00–14:00
Web: www.hephaistos.hu »

 A színek birodalma – KA International

Kellemes a hangulat. Tetszik, hogy nem könyvben kell lapozgatnom az anyagdarabok között, hanem úgy válogathatom a minőségi spanyol textileket, mint a ruhákat. Színek szerint haladok, miközben jó támpontot jelentenek az üzletben kialakított enteriőrök. Már nem is függönyt keresek, hanem egy hangulatot a konyhához. Persze fejben a nappalit is átrendezem. Lecserélem a kanapé kárpitját, a szőnyeget, a párnákat, és természetesen a függönyt is. Az új kollekció éppen nekem való. A kedvenc színeim. Óriási a kísértés, mert a KA International nemcsak lakástextileket, hanem különleges bútorokat, szőnyegeket és egyedi kiegészítőket is kínál.

A nagy konyhafüggöny-küldetés

Minden stílushoz és minden funkcióhoz találni itt textíliát. Az örök kedvenc, a csíkos mellett most az új kollekció virágos szövetére figyelek fel. A minta nagymamám hímzett terítőire emlékeztet, de élénk, friss színei miatt fiatalos. Még boldogabb vagyok, amikor megtudom, 160 cm széles, így csak 70 cm-t kell vennem belőle – 14 560 Ft-ért. Túl van az eredeti költségkereten, de még bevállalható, hiszen olyan szép. Csak hogy ne legyen egyszerű a helyzetem, találok egy gézfüggönyt is, színes csíkokkal. Szintén az én stílusom. 3 m magas ablakra elegendő, és ott áll tekercsben, akár meg is lehet venni. 11 760 Ft-ba kerülne, azonban elég sok anyag maradna. Nem tudok dönteni.

Megnézem
Összes kép (1)

KA International
Cím: 1061 Budapest, Király u. 44.
Nyitva: hétfő–péntek: 10:00–18:00, szombat: 10:00–14:00
Web: www.kainternational.hu »

 Mert az ember lelkében örökre gyerek – Mesebolt

A Mesebolt nevéhez hűen egészen meseszerű hely. Első körben nem a konyhába, hanem a gyerekszobába találtam függönynek valót, de csak azért, mert a dán Stof szöveteket láttam meg először. Régóta rajongok ezekért a bájos, de kicsit sem giccses, sőt nagyon is modern mintákért. Ráadásul a Mesebolt klasszikus méterárubolt, az anyagok ott állnak feltekerve, és csak kérnem kell, azonnal levágják. Nagy a kísértés. És még nagyobb lesz, amikor meglátom a Tilda anyagokat. Fejben hirtelen többfizetésnyit költök el, és a következő tíz évre elegendő anyagot szeretném megvenni. Önmérsékletet mutatok, hiszen úgyis csak egy függönyre van időm. Elképesztő a karácsonyi textilek kínálata. Talán egy terítő is jó lenne… A bőség zavara, és még csak a bolt felét néztem végig. Csíkos, kockás és virágos anyagokat találok, meg bájos flanelt, amiből lehetne a gyereknek ágyruhát varrni.

A nagy konyhafüggöny-küldetés

Sokáig nézegetem a Tilda anyagokat, egészen addig, amíg elhatároztam, nekem ilyen függöny kell a konyhába. Nem szokványos függönyanyag, és eddig különböző babákon és macikon ismertem meg ezeket a mintákat, de annyira szép, hogy szívesen nézegetném minden nap az ablakon is. Mivel az (átkozott) konyhaablak 150 cm magas, az anyag viszont csak 140, ezért meg kellett venni az ablak magasságát, és amíg számolgattam, mennyit is fizetek (8415 Ft), azzal biztattam magam, hogy nagyjából 40 cm anyag marad majd, amit bármire elhasználhatok. Mondjuk varrok a fiamnak egy macit karácsonyra. Megnézem a Tilda-könyveket, választok cérnát, és igazából egy jó olló is kellene nekem. A férjem nem bírja idegekkel…

Megnézem
Összes kép (1)

Mesebolt
Cím: 1085 Budapest, Üllői út 16/b.
Nyitva:  Hétfő–péntek: 10:00–18:00, szombat: 10:00–14:00
Web: www.mesebolt.com »

 Főúri Anglia egy budapesti bérházban – Windsor Home & Style

A Windsor Home & Style nagyon érdekes üzlet. Egyik pillanatban még egy budapesti utcán állok, majd az ajtón túl egy angol kastélyban találom magam. A széles, masszív falépcső az emeletre vezet, ahol a látomás folytatódik. Arra számítok, hogy mindjárt előlép egy angol úr és teával kínál. Az üzlet nemcsak lakástextillel foglalkozik, hanem bútorokkal, lámpákkal és kiegészítőkkel is. Mindezek fényében egészen bátor vállalkozásnak tűnik a klasszikus angol kastélyok kiegészítői között függönyt találni egy budapesti bérház ablakára.

A nagy konyhafüggöny-küldetés

A súlyos bársony igen erős túlzás lenne – ugye azon már senki sem lepődik meg, hogy fejben a hálónkból egy középkori budoárt rendeztem be –, ezért inkább a könnyű, hímzett lenvászonok között keresgélek. A csíkos és egyszerű fehér szövetekre hímzett mintákban a történelmi kárpitok mintái köszönnek vissza. Iparművészek járják a világot és bogarásszák a történelmi kárpitokat, és létrehoznak valamit, ami kicsit régi, kicsit új. Néha olyan merész párosításokat is bevállalnak, mint a csíkos lenvászon bonyolult virágmintával vagy a légyszerű, kék méhecskék. Hosszas nézelődés után éppen a kék méhecskék lettek a nyerők, mert közelről bájosak, távolról pedig meglepőek. A régi és a modern kellemes találkozása. Az 50 centis ablakon a 120-as szövet szépen ráncolható, viszont így meg kell venni bőven az ablak magasságát, és ez 40 000 Ft-nál magasabb tétel, pedig én 10 000 Ft alatt meg akartam úszni a függönyvásárlást. Az hiszem, még gondolkodom…

Megnézem
Összes kép (1)

Windsor Home & Style
Cím: 1115 Budapest, Orlay u.2/b
Nyitva: kedd–csütörtök: 11:00–18:00
Web: www.windsorstudio.hu »

 +1 Kincsek a maradékok között – Kenag

Ha mese lenne, akkor úgy kezdődne, hogy a világ végén, az utolsó bokron is túl… De nem mese, viszont tény, hogy igencsak a külvárosban, a Méta Centerben található a Kenag raktára. Nem egy butik vagy puccos üzlet, viszont a kínálat remek, igazi kincseket rejteget, ha valakinek van kedve többtonnányi anyagot végignézni. Turkálóérzés, de a textilek újak. Maradék anyagokat árulnak itt. Vannak bútorszövetek, függönyök, szőnyegek, zsinórok, de még használt ruha is. Némelyik textilből igény szerint méretre vágnak, de a nagy üzletet a maradék szövetek jelentik. Lehet, hogy csak 2,5 méter kell egy bútor újrakárpitozásához, de még akkor is igen kedvező az ár, ha 4 métert veszünk meg. A kínálat bőséges és gyakran változik. Függönynek valót itt fele-negyed áron találtam, mint a többi üzletben.

A nagy konyhafüggöny-küldetés


Kenag

Cím: 1194 Budapest, Méta utca 31.
Nyitva: Hétfő, kedd, szerda és péntek: 8:00–16:00, csütörtök: 8:00–20:00, szombat: 10:00–13:00
Web: www.kenag.hu »

A nagy konyhafüggöny-küldetés: a legjobb lakástextil üzletekVan nálad gumi? Aham, a táskám!
Nem, most nem azért rajongunk az újrahasznosított hulladékból készített táskákért, mert zöldnek lenni trendi, hanem mert ezek a tatyók tényleg eszméletlen jól néznek ki. Katt ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top