Otthon

Szerelem kell? Díszítsd madarakkal a lakást!

A lakásban elhelyezett madár a feng shui szerint fellendíti szerelmi életedet! Ha erre nincs szükséged, csak egy kis vidám csivitelő hangulatra vágysz otthonodban, akkor is vedd elő az ollót, cérnát, varrj textilmadarakat!

Hogy készül a madáretető?

Nagyobb fotóért kattints a képre!
Nagyobb fotóért kattints a képre!

Vágjuk ki az előlaphoz a házformát egyszer – tető nélkül –, valamint a tető két csíkját.
A hátlaphoz szabjuk ki a teljes házformát egyszer. Varrjuk össze az előlaphoz az elemeket, a tető csíkjait a rajz szerint illesszük a házfalra. Tegyük ezt az elemet a hátlapra, színt színre fordítva, és varrjuk körbe, egy rést hagyva az egyik oldalán (A). Ha a madárodút a koszorúhoz készítjük, teljesen körbevarrhatjuk, a kifordításhoz pedig a hátlapon vágjunk egy rést.

Ha állványra szeretnénk állítani az odút, a nyílást a házikó alján hagyjuk. Fordítsuk és tömjük ki a figurát. Ragasszuk a fagombot az odú elejére.

A koszorút borítsuk be: a gyökérszálakat kötöződróttal erősítsük fel rá (B). Ollóval csinosítsuk ki a koszorút, majd ragasszuk fel a textilfigurákat.

Amire szükségünk lesz:
• Textil az odúhoz
• Csíkos textil a tetőhöz
• Fagomb
• Tömőanyag

A koszorúhoz:
• Szalmakoszorú, Ø 30 cm
• Dekorgyökér vagy szizál
• Vékony kötöződrót
• Olló
• Ragasztópisztoly
• Kismadarak

Madárodúk textilből

Állványkészítés

Ha a figurákat dísznek szánjuk, rögzítsünk a hátoldalukra egy pálcát. Vágjunk egy egészen kicsi lyukat a figura hátoldalán, ezen keresztül dugjuk a testbe a pálcát. A pálca kilógó végét öltögessük is az anyaghoz, hogy stabilabban tartsa a testet.

A virágokkal még egyszerűbb a dolgunk, csak ragasztózzuk be a pálca végét, és szúrjuk a szirmok közé.
Vágjunk le egy deszkadarabot, fúrjunk bele egy lyukat, és ebbe szúrjuk a pálcát. A figurát állítsuk egy virágcserépbe, támasszuk ki száraz tűzőhabdarabokkal, és szórjunk rá forgácsot vagy kókuszrostot, amely eltakarja a talpat.

Tipp: használjunk ragasztópisztolyt, ha a figurák kezébe vagy ruhájára apró dolgokat szeretnénk ragasztani.

Nagyobb képért kattints a képre!

Nagyobb szabásmintáért kattints a képre!

Kismadár

Madárodúk textilbőlAmire szükségünk lesz:
• Textil a testhez és a csőrhöz
• Tömőanyag

Így készül:
Szabjuk ki a test elemeit a szabásminta szerint. Vágjunk egy 4×4 cm-es négyzetet a csőrhöz. Az utóbbit hajtsuk félbe, majd a rövidebb oldalait hajtsuk középre, egymásra a rajzok szerint (A és B). Tegyük egymásra a test két elemét, színt színre fordítva, közéjük csúsztatva a csőrt a rajzon (C) látható szögben. Varrjuk körbe a testet. Mivel a madár hátoldala nem fog látszani, vágjunk egy rést a hátsó anyagon (C), és azon keresztül fordítsuk ki a madarat, de előtte vágjuk le a csőr felesleges részeit. Tömjük ki a testet, és öltögessük be a nyílást.

Madárodúk textilből

Madárodúk textilbőlCikkünk részletet közölt az Aréna 2000 Kiadó gondozásában megjelent Tilda legkedvesebb barátai – 30 különleges és szeretnivaló figura (Praktika könyvek sorozat) című könyvből.

Tilda legkedvesebb barátai megérkeztek, és csak arra várnak, hogy életre keljenek kezünk nyomán. Kerti anyagok őrzik a huncut macskákat, a szitakötőkre vadászó békákat, az odúkban megbúvó madarakat és megannyi kertlakót. A kitömött figurák és rátétminták elkészítését eredeti méretű, könnyen követhető sablonok teszik egyszerűvé, hogy máris belekezdhessünk a munkába.

Szerző: Tone Finnanger

Kiadó: Aréna 2000 Kiadó »

A könyv ára:
3390 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top