Otthon

Dióból lesz a csoda: 2 vidám gyerekjáték esős napokra

A dió lehet gömbölyű vagy tojásdad, dudoros, barázdált vagy éppen sima hátú, kemény vagy papírhéjú, színe és külleme könnyen beindíthatja fantáziánkat. Ha sikerül úgy feltörni egy-egy szemet, hogy a csonthéjak épek maradjanak, remek játékot ígér átváltoztatásuk.
A diók utóélete

 Kertlakók a kövek között

A kövek alatt megbúvó, bokrok alján portyázó bogarak és békák bekerülhetnek a szobába is, ha festett dióhéjakból kelnek életre. Lelakkozva még a kertben is elhelyezhetjük őket.

Dióból lesz a csoda: 2 vidám gyerekjáték esős napokra

Fessük le a dióhéjat, majd ha megszáradt, vékonyabb ecsettel, esetleg lakkfilctollal mintázzuk
a bogár karakterének megfelelően. A béka és a teknős lábait, illetve fejét festés előtt ragasztópisztollyal kell rögzítenünk. A festék így teljesen eltakarja a ragasztópöttyöket. Ha megvan az alapszín, megfesthetjük az ettől eltérő részleteket, foltokat és arcokat.

Dióból lesz a csoda: 2 vidám gyerekjáték esős napokra

 Vitorlákat fel!

Játéknak vagy dekorációnak is mutatósak a kis vitorlások. A dió aljába önthetünk ujjnyi gipszet, amely kellő súlyt ad neki, így nem fog felborulni, ha kicsi játék figurák utaznak majd benne.

Megnézem
Összes kép (1)
A vitorlához szabjunk két 10×10 cm-es vászondarabot – ezek lehetnek egyformák vagy különböző színűek. Vékony vatelinből vágjunk akkora háromszöget vagy téglalapot, amekkora vitorla a hajótestnek kiválasztott dióhéjhoz illik. A vatelint csúsztassuk a két vászon közé, gombostűzzük össze a rétegeket, majd sűrű cikcakköltésekkel varrjuk körbe a formát.

Alulra és felülre készítsünk egy-egy pici gomblyukat (1.), azután vágjuk körbe a háromszöget közvetlenül a varrat mentén (2.). Húzzuk a vitorlát egy méretre vágott hurkapálcára, vagy rögzítsük keskeny szalaggal a felső részét (3.). A vitorla fölé ragaszthatunk pici zászlót. Az árbocrudat ragasszuk a dióhéj aljába, és szórjunk köré díszkavicsokat.

Ötlet és szöveg: Mohácsi Anikó, kivitelezés: Borogdai Zsuzsanna, fotó: Csíkszentmihályi Márton

Cikkünk a Praktika magazin októberi számából közölt részletet.

Ízelítő a tartalomból:

Dióból lesz a csoda: 2 vidám gyerekjáték esős napokra• Pillangók, méhecskék lepréselt növényekből
• Szülinapi terítés ősszel, levélmotívumokkal
• Jó ránézni: konyhabútor matricafestéssel
• Szülinapi terítés ősszel, levélmotívumokkal
• Halloween, ahogy szeretjük
• Lakodalmas csibeleves
• Mozaikozás mediterrán hangulatban
• Októberi növénygondozó
• Hulló levelek ihlette kötött sál
• Gyerekjáték ez a szivacscsík!

A Praktika magazin honlapja:
www.praktika.hu »

Dióból lesz a csoda: 2 vidám játék esős napokra15 egyszerű és leleményes őszi dekortipp 2000 Ft alatt
Ha a lakásod falai közé is szeretnél becsempészni egy kis vénasszonyok nyara hangulatot, dobd fel egy-két tipikus őszi kiegészítővel. Vedd meg vagy készítsd el őket – tippek szigorúan 2000 forint alatt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top