Otthon

Állati jó linkek nem csak állatbarátoknak

Cukiságok és bestiák, celebmacskák és yuppie-kutyák, valamint egyéb állatságok heti webes ajánlónkban.

1. A világ egyik legkedveltebb webkamerája a mi röszkei gólyáinkat mutatja. Egy másik népszerű webcamen keresztül olyan állatokat leshetünk meg, amelyektől jobb megtartani a három lépés távolságot. A floridai Gatorland témapark és vadrezervátum aligátorait magunk által mozgatott kamerával követhetjük figyelemmel. A virtuális látogatást érdemes hazai idő szerint délután egy óra és éjfél közé időzíteni.

Állati jó linkek nem csak állatbarátoknak

Itt nézheted meg a webkamerát: www.gatorland.com/gatorcam.php »

2. Nagyjából értjük, miért élvezkedik a nép egy-egy mackónadrágos, karikás szemű híresség láttán. Tény azonban, hogy egyeseknek még az is hírérték, ha egy celebkutya sétálni megy. Illetőleg nem megy, hanem ölben viszik, ahogy a www.celeb-pets.blogspot.com képei is mutatják.

Celeb-pets - Tori Spelling
Celeb Pets – Tori Spelling
Celeb-pets - Mickey Rourke
Celeb Pets – Mickey Rourke

Ötletesebb oldal a www.goodboybo.com. Látszólag Bo Obamának, azaz az amerikai elnök Bo nevű kutyájának a naplója, valójában azonban egy politikai blog, amely a kutya nézőpontján keresztül ír szarkasztikusan a fehér házi eseményekről.

Good boy bo
Good Boy Bo

3. A világháló nemcsak az embereket, de az állatokat is közelebb hozza egymáshoz. Ha egy házi kedvencnek van saját fekhelye, itatója, játéka és keféje, miért ne lenne saját Facebookja? Az www.allatmania.hu oldalon megszállott állatbarátok és kedvenceik tömörülnek, és a cicaimádóktól a harci kutyásokig klubokat alapítanak. Jó hely, ha párosítani szeretnénk kedvencünket, vagy ha megosztanánk róla egy jó sztorit. Virtuálisan megsimogathatjuk, vagy csontot is adhatunk a többi állatnak. Hasonló közösségi oldal háziállatoknak a Blöki.

Allatmania
Állatmánia

 

Blöki
Blöki

4. Talán nem egy olvasónknak volt gyerekkorában legalább aranyhala, hörcsöge, macskája és papagája, szülőként viszont már nem olyan lelkes, ha még egy állatot is be kellene vállalnia a háztartás mellé. Megpróbálhatjuk elterelő hadműveletként bevetni az állatkerti örökbefogadást, hiszen már a kisebbek is megértik, milyen fontos, hogy méltó körülmények között élhessenek a fogságban tartott állatok. Egy sisakos kazuár mennyivel menőbb már a Gyuri hullámos papagájnál! Ezt lehet még kicsit tovább ragozni a csemetének. Támogassák a budapesti állatkertet nevelőszülőkként!

Állatkerti alapítvány
Alapítvány a Budapesti Állatkertért

Bővebben az örökbefogadásról: www.allatkertialapitvany.hu »

5. Állatkertbe nem lehet járni mindennap, de számos érdekes és pedagógiailag értékes honlappal csillapíthatjuk az állatok iránt érdeklődő gyerekek tudáséhségét. A www.seaworld.org oldalon számos állathangot hallgathatunk meg.

Seaworld
Seaworld

A BBC honlapján (www.bbc.co.uk/nature/animals/) nemcsak hétszáz állatfajról találunk információkat, képeket és filmeket, de egyben angolkorrepetálásra is elküldjük a gyereket.

BBC Animals
BBC Animals

Magyarul a National Geographic gyerekeknek szóló magazinját ajánljuk (www.ngkids.hu).

NG Kids
NG Kids

6. A Cukiság blog (www.cukisag.blog.hu) mára a legnépszerűbb blogok közé nőtte ki magát. Nem szükséges komoly nyelvtudás, hogy angol nyelvű mintaképét, a Cute Overloadot (www.cuteoverload.com) is megértsük, a képek önmagukért beszélnek.

Cute Overload
Cute Overload

Nemcsak a házi kedvencek, de gazdáik is bemutatkoznak a Yuppies and Puppies blogon. A belvárosi karrieristákat és a kutyusaikat itt nézegetheted (www.yuppiesandpuppies.com)

Yuppies & Puppies
Yuppies & Puppies

 

 

Állati linkek


18 elképesztő kutyaholmi » 

Állati linkek


A sztárvilág 13 legcukibb kutyusa »

Állati linkek


Szenzációs állati alakítások »
 

Állati linkek

Gyerek megrendelésre »

Állati linkek

6 szuper weboldal vérbeli utazóknak »

Állati linkek

Személyiségteszt a weben »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top