Otthon

Régiből újat: vidám kerti ülőke fillérekből

Idén sem futotta új kerti bútorokra? Sebaj! 4 pofonegyszerű lépésben a legósdibb széket is vadiújjá varázsolhatod, mindenféle kézügyesség hiányában is. Megmutatjuk, hogy csináld!

Tavaly a júliusi forróságban jólesett egy terebélyes fa alatt megpihenni nyaralónk árnyékos kertjében. Ahogy kedvenc könyvünkkel próbáltunk kényelmesen elhelyezkedni a kerti padon, éreztük, hogy valami nem stimmel… És persze egyből tudtuk, mi a baj. Már régóta terveztük az ósdi kerti bútorok lecserélését, de sajnos ez idén sem fért bele a családi költségvetésbe. Mit lehet tenni ilyenkor? A válasz adja magát… Csináljunk a régiből újat! Faalapú bútorainkat 4 lépésben vadiújjá varázsolhatjuk. Kerti ülőkénk csinosítgatása fél óránál biztosan nem vesz több időt igénybe – még azok esetén sem, akik éppen csak ismerkednek a hobbitechnikákkal.

Így csináld!

A fellelhető fapácok bőséges színpalettája, valamint a minták kiapadhatatlan tárháza szabad folyást enged ötleteinknek, s bizonyos, hogy teljesen átváltoztatják kertünk képét.

Vidám kerti ülőke

Hozzávalók:

• felújítandó kerti ülőke
• zöld fapác
• öntapadós sablon
• hobbifesték tetszőleges színekben
• ecset (vékony és vastag)
• szivacs

Vidám kerti ülőke új ruhában

1. Először is a fapáccal átkenjük az egész ülőkét. Fontos, hogy az ecsettel csak egy irányban dolgozzunk. A pác kiemeli a fa erezetét, és nagyon gyorsan szárad.

Vidám kerti ülőke új ruhában

2. Ezután felhelyezzük az öntapadós sablont a díszítendő felületre. A sablon rátapad az alapra, és nem csúszik el, ezért függőleges felületen is jól használható. Felvisszük ecsettel a festéket, vagy szivaccsal nyomkodjuk a sablon kivágott részein keresztül, belülről kifelé haladva.

Vidám kerti ülőke új ruhában

3. Óvatosan lehúzzuk a sablont, majd áthelyezzük a következő festendő felületre, s megismételjük a műveletet. Ha már nem használjuk a sablont, vizes ronggyal letöröljük róla a festéket, majd visszaragasztjuk a védőfóliára.

Vidám kerti ülőke új ruhában

4. Amikor a hobbifesték már teljesen megszáradt, vékonyabb ecsettel keretet festünk a sablonozott rész köré, amely még tovább díszíti az ülőkét.

Vidám kerti ülőke új ruhában

Extra tipp: a bemutatott technikával nemcsak székeket, hanem bármilyen fából készült bútort (kisasztalt, szekrénykét) feldobhatunk.

Dizájn: Varga Judit
Szöveg és stylist: Pécsi Balázs Roland

Tipp: az alapanyagokat itt szerezheted be »

Forrás: Kreatív Hobby

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top