Otthon

Idén is legalább másfél ezer kutyus találhat szerető gazdira – segíts te is!

Idén is minimálisan 10 millió forintot adományoz állatmenhelyek számára a Pedigree Örökbefogadási Program keretében Magyarország egyik legnagyobb állateledel-gyártó és -forgalmazó vállalata.

Magyarország egyik legnagyobb állateledel gyártó és forgalmazó vállalata idén folytatja Örökbefogadási Programját, melynek célja a menhelyen élő kutyák sorsának javítása és a társadalmi tudatformálás. A kampány anyagi alapja Pedigree® termékek értékesítéséből 2010. június 1. és november 30. között befolyt összeg, de minimum a cég által garantált 10.000.000 forint. Ha azonban több gyűlik össze, a garantált tízmillió feletti részt egyenlően osztják el az idei 5 nyertes menhely között. 

A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a honlap segítségével eddig mintegy másfél ezer kutya talált gazdára, és a Magyarországon bejegyzett menhelyek több mint 70%-a megtalálható az oldalon. Idén két téma kap kiemelt hangsúlyt: a virtuális örökbefogadás és az örökbefogadott kutyák beilleszkedése új környezetükbe. A kampány nagykövete idén is Hegyi Barbara színművésznő, aki 2009-ben a kampány keretében maga is örökbefogadott egy komondort.

A gazdátlan ebek helyzetének javítását célzó mozgalmat eddig 4 kontinens 11 országában vezették be. 2009-ben Hollandia, és – a Közép-Európai régióban elsőként – Magyarország is elindította a kampányt. Minden évben 5, pályázat útján kiválasztott menhely nyeri el az egyenként minimum 2 millió forintos garantált támogatást. „Idén a virtuális örökbefogadás kiemelt hangsúlyt kap. Ez a lehetőség olyan felelős gondolkodású állatbarátokat céloz meg, akik életkörülményeik miatt nem tudnak megfelelő környezetet biztosítani egy kutya számára, viszont szeretnék segíteni a kiválasztott kutyát azzal, hogy rendszeresen meglátogatják a menhelyen, és anyagilag hozzájárulnak a tartásához, amíg új gazdára nem talál” – mondta el Ács Tamás ügyvezető.

Mire futotta tavaly az adományból?

Összesen több mint 300 kutya ivartalanítására, 550 darab kedvezményes áron megvásárolt, EU konform mikrochip beszerzésére, 10 darab új, fedett kifutóval ellátott kennel megépítésére nyílt lehetőségük, de emellett idős állatok számára fűtött helység kialakítására, állandó munkaerő alkalmazására, állateledel megvásárlására, irodabútorok beszerzésére is futotta az összegből.

A kampányban részt vevő állatmenhelyek pályázatait egy szakmai bizottság zsűrizte, melynek tagjai többek között Prof. Dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora és Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő is. „A huszonegy beérkezett pályázati anyag közül húsz formailag és tartalmilag is megfelelt a követelményeknek” – mondta el Prof. Dr. Solti László. „A nyertesek kiválasztásában szerepet játszott a hitelesség, felelősség, elkötelezettség a kóbor állatok befogadása és örökbe adása során, valamint, hogy milyen konkrét, megalapozott, hosszú távú tervekkel pályáztak. Az öt nyertes menhely végül a Barcsi Természet-és Állatvédő Egyesület, a Nagykanizsai Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület, a Siófoki Állatvédő Alapítvány, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület, és a Tappancs – Szeged Állatvédő Alapítvány lett” – ismertette a professzor az idei pályázat eredményét.

A program idén – a 10 millió forintos adományon túl – újabb elemekkel is bővült. Az állatbarátok idén először a honlap mellett Facebook-on is követhetik a programot (Pedigree® Örökbefogadási Program néven), ahol minden követő után a vállalat egy tál kutyaeledelt adományoz egy, a közösség által kiválasztott menhelynek. Emellett Twitteren is nyomon követhetitek a kampányt és a kutyákkal kapcsolatos híreket.

Idén is legalább másfél ezer kutyus találhat szerető gazdira

Örömmel és gondolkodás nélkül vállaltam el idén is a kampány „nagykövete” szerepét. Ez a szerep abban különbözik életem többi szerepétől, hogy mindig is igazi kutyabarát voltam, tehát az biztos volt, hogy valamilyen formában segíteni fogom a jobb sorsra érdemes kutyákat. Tavaly nyáron elhatároztam, hogy magam is örökbe fogadok egy kutyát, Ribizli nevű kutyám ugyanis inkább jelzőkutya otthon, szerettünk volna egy nagytestű kutyát is. Amikor rátaláltam Dióra, tudtam, hogy őt kell hazavinnem. Loncsos szőrű, büdös, hatalmas komondor volt, kevés eséllyel indult az örökbefogadásra váró állatok között. Miután hazavittem, rögtön a család kedvencévé vált. Nagyon ragaszkodó, értelmes, nyugodt kutya, és szerencsére Ribizlivel nagyon jól kijönnek egymással, sokat játszanak a kertben. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy felelős döntést hozzon egy kutya örökbefogadásakor, mert igazi társra talál benne, de fontos, hogy az életkörülményeinek megfelelő kutyát válassza, mert ez a döntés hosszú évekre szól” – mondta el Hegyi Barbara, a kampány nagykövete.

További információk:
www.mars.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top