Otthon

Óriási húsvétitojás-mustra – lelőhelyekkel

Úgy hasonlítanak, mint két tojás... vagy mégsem? Bizony, tojás és tojás között is van különbség. Lehet festett, csipkézett, műanyag és nagyon elvont. Tojásvadászatra indultunk, és igazán meglepő variációkkal találkoztunk.
 Ajándékpolc

Elő a kiszakadt harisnyákkal! – Kifújt tojás csipkemintával. Első blikkre igen egyszerűnek tűnik a technika: a kifújt tojást be kell burkolni a csipkével, majd megfesteni. Azonban itt a tojás éppen fordítva színes. Hogy is van ez? Utánzásával meg lehet próbálkozni, de igazán nagy feladat.

990 Ft/db
990 Ft/db

Éjszakából és földből született tojás – Gazdagon és nagyon szépen festett tojás. Szintén valódi tojgli, amely iparművész alkotása, és a mesék csodálatos világát idézi. Akármilyen gyakorlata is van valakinek, elképzelhetetlen, hogy tíz perc alatt előrukkoljon egy ilyen remekművel.

1200 Ft/db
1200 Ft/db

 

1200 Ft/db
1200 Ft/db

Óriási lúdtojás – Vajon hány tojást ront el valaki, mire megtanulja milliméternyi pontossággal kifúrni a lúdtojást? Az eredmény elképesztően szép, bár a muskátlis parasztházakat és a kútvízzel locsolást juttatja az ember eszébe. A hideg víz, akárcsak a tojás ára, kijózanító.

5900 Ft/db
5900 Ft/db

Szalmaberakással – Az intarziás bútorok mintájára itt a szalmaberakásos tojás. Ugyancsak igazi, kifújt tyúktojásra kerül a minta, bár én már ott megbuknék ezzel a mutatvánnyal, amikor a szalmát kellene méretre és formára vágni.

700 Ft/db
700 Ft/db

Pöttyözött tojás – Kiváló idegnyugtató az egyszínű tojásokra pöttyökkel mintát rajzolni. Nem lehet kapkodni: biztos kéz és biztos fej kell hozzá. Mesterek pedig még a pöttyökbe is pöttyöt tesznek, és többféle méretű pöttyökkel dolgoznak. Az összhatás afrikai szövetek mintájára és színvilágára hajaz. Multikulti, nincs mese.

700 Ft/db
700 Ft/db

Japánban van piros tojás? – Különleges japán technikával, régi térképek felhasználásával készült tojások. Ugyancsak valódi, kifújt tyúktojás kapott ilyen extra külcsínt. Minden túlzás nélkül gyönyörűek.

3000 Ft/db
3000 Ft/db

Patchwork tojások – Apró anyagdarabkákból készítették ezeknek a tojásoknak a külső burkát. Azonban nem az anyagok méretre szabása a legpepecselősebb, hanem az apró öltések, amelyekkel az anyagdarabokat össze kell varrni, és akkor még nem is beszéltünk a szalagok megkötözéséről, amelyhez minimum négy kéz kell.

700 Ft/db
700 Ft/db

Vidám tojáskavalkád – A sok iparművész által készített tojás között szerényen bújik meg egy zsáknyi papírtojás, amely annak ellenére, hogy tucatáru, és papírból készült, egészen helyes.

990 ft/csomag (a képen egy csomag látható)
990 Ft/csomag (a képen egy csomag látható)

Tojás zsírkőből – Íme a bizonyíték, hogy mindenből lehet húsvéti tojás, ami egy kicsit is emlékeztet a tojásra. Ezek a tojások zsírkőből készültek. A súlyuk is tekintélyes.

980 Ft/db
980 Ft/db

Szivárványos tojás – Talán a legjobb, ami egy tojáshéjjal történhet. Színes, fényes és csíkos. Igazán modern felfogása a húsvéti tojásnak.

820 Ft/db
820 Ft/db

Lehetetlen klasszikus – Miközben a tojásokat fényképeztem, egy idős bácsi állt oda mellém, és – egy rendőr határozottságával – kíváncsiskodott, mit és miért csinálok. Egy ideig nézte a kiválasztott tojásokat, majd megkérdezte: „Szép tojást nem akar fényképezni, kedves?” Mondtam, hogy de, és nagyon örülnék, ha kiválasztaná a legszebbet. Erre esett a választása, mert ízig-vérig magyaros.

980 Ft/db
980 Ft/db

Virágos tavasz – Hosszú ideig kerestem az átverést, de nem találtam. Túl szimmetrikus és rendezett a tojásra festett minta. Arra gyanakodtam, hogy talán dekupázs áll a háttérben. De nem, valaki tényleg képes erre.

700 Ft/db
700 Ft/db

 

 Butlers

Porcelán lúdtojások – Igazán súlyosnak tűnnek, de a látszat csal. Nagy, lúdtojás méretű tojások többféle mintával. Szívünknek legkedvesebb a csíkos, de a lila fehér pöttyökkel is bármikor bevállalható.

590 Ft/db
590 Ft/db

Ragyog, mint a nap – Fröccsöntött csillogás, hogy egészen pontosak legyünk. Nem sokat vacakoltak a tojások finom megmunkálásával, csak csillogjon, szórja a fényt, és jó lesz. A bóvli és a jól használható kiegészítő között mozog, és csak attól függ, melyik kategóriába esik, hogy milyen környezetbe kerül.

Nagy húsvéti tojás mustra - dekortippek lelőhelyekkel
Nagy húsvéti tojás mustra - dekortippek lelőhelyekkel

 

 Kreatív Hobby – WestEnd

Örök pöttyös – Évek óta népszerű a halványlila tojás fehér pöttyökkel. Megunhatatlan és örök darab. Ez most éppen egy olyan változat, amely felszalagozható, és ablak elé belógatható. Kívülről és belülről egyaránt jól mutat.

919 Ft/db
919 Ft/db

Unalmas színtelenség – Tomboló divat a természetesség, a műanyag dolgok kerülése, azonban ez a tojás már a ló túloldala. Színtelen, unalmas és rongyos. Az ormótlan anyagok és zsinórok elrontják a tojás szép formáját. Ez nem az a természetesség, amelyről az organikus dizájn szól.

249 Ft/db
249 Ft/db

Filléres meglepetés – Olykor egészen meglepő dolgok bukkannak elő az alsó polcokról, a filléres cuccok között. A közelről egészen elnagyolt és nem túl szépen megformázott tojás kicsit távolabbról szép és érdekes.

100 Ft/db
100 Ft/db

Naiv tojásfestés – Ízlésről nehéz vitatkozni, de igazán meghallgatnám annak az embernek az érveit, aki ezeket a tojásokat, főleg a gnóm csirkéset piacképesnek ítélte. Stílusbűntett.

379 Ft/db
379 Ft/db

 

 Nosztalgia Kacatok boltja

Hímzett, lapos tojás – Aki még sohasem próbált meg egy tucat hímzőöltést egymás mellé sorakoztatni, fogalma sincs, hogy egy ilyen műremek elkészítéséhez nemcsak kézügyesség, hanem sok-sok gyakorlás is szükséges. Nem túl modern, de rusztikus szépség.

700 Ft/db
700 Ft/db

Csíkos tojások – A csíkok egyértelműen a tavaszt frissességét és vidámságát idézik. Legyenek halomban egy süteményestálban, vagy lógjanak egy tojásfán, felpezsdítik a környezetüket.

250 Ft/db
250 Ft/db
250 Ft/db
250 Ft/db

Gyöngyös tojás – A vidám szövetek már önmagukban eléggé díszesek lennének, a felvarrt gyöngyök azonban még különlegesebbé teszik a textiltojásokat. Kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánlott, hiszen nem törékenyek, bármilyen balesetet túlélnek.

Gyöngyös tojás 1200 Ft/db
Gyöngyös tojás – 1200 Ft/db

Tojás gyöngy nyakláncban – A visszafogott női elegancia egyik állandó kiegészítője a szolid gyöngy nyaklánc. Természetesen a tojást nem igazgyöngyök díszítik, viszont az eleganciája egyértelmű. Nem is mutat jól a kelekótya tyúkokkal, viszont egy gallyakból készült fészek kiemeli a szépségét. Más kiegészítő nem is kell mellé.

700 Ft/db
700 Ft/db

 

Óriási húsvéti tojás mustra - lelőhelyekkelKéjsóvár nyúl és társai, avagy nagy húsvéti nyúlvadászat
Lehet porcelánból, maradék szövetből, de akár műanyagból is, egy a lényeg, a húsvét elmaradhatatlan kelléke a nyúl. Górcső alá vettük az idei tapsifüles-kínálatot – 6 üzlet két tucat nyuszija terítéken. »

 

Lelőhelyek

Butlers
Cím: 1106 Budapest, Örs vezér tere 25., Árkád, –1. szint és MOM Park, 1123 Budapest, Alkotás u. 53., felső (Fórum) szint
Nyitva tartás: hétfő–szombat: 10.00–21.00 (a MOM-ban 20.00-ig), vasárnap: 10.00–19.00 (a MOM-ban 18.00-ig)
www.butlers.hu »

Kreatív Hobby, WestEnd
Cím: 1062 Budapest, Váci út 1–3.
Nyitva tartás: hétfő–szombat: 10.00–21.00, vasárnap: 10.00–18.00
www.kreativhobby.hu

Nosztalgia Kacatok boltja
Cím: Budapest XIII. ker., Herzen u. 5.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombaton: 10.00–15.00; húsvét előtti héten hétfő–péntek: 10.00–19.00
www.nosztalgiadesign.hu »

Ajándékpolc
Cím: 1025 Budapest, Lövőház u. 19.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 10.00–14.00
www.ajandekpolc.hu »

 

Húsvét.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top