Otthon

Próbáld ki a kertterápiát!

Sok a stressz az életedben? Ha van egy pici kerted, máris ott a házad körül a megoldás! De akkor se csüggedj, ha zöldterületként csak egy balkonnal vagy egy ablakpárkánnyal számolhatsz!

Aki szeret kertészkedni, pontosan tudja, milyen megnyugtató csendben figyelni a növényeket, vagy szeretettel gondozni őket. A legújabb orvosi kutatások szerint a „kertterápia” nagymértékben képes csökkenteni a stresszt, a depressziót vagy a szorongást. Erről a segítségről akkor sem kell lemondanod, ha a lakásodhoz mindössze egy balkon tartozik zöldterületként, sőt, még akkor is számolhatsz vele, ha csupán néhány, ablakpárkányra helyezhető virágcseréppel kell beérned.

Ha csak ilyen kicsiben gondolkodhatsz, a legjobb, ha zöldfűszereket tartasz, amelyek az illatukkal is felvillanyoznak. A rozmaring intenzív aromája például erősíti a figyelmet és javítja a memóriát – akár a gyerekek íróasztalára is tehetsz belőle egy cseréppel. A bazsalikom megnyugtat és segít koncentrálni, így a vizsgák előtt különösen sokat segít. A hálószobában a levendula kaphat helyet, amely ellazít és elűzi az álmatlanságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top