nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
A legjobb térelválasztók – 5 tipp

A legjobb térelválasztók – 5 tipp

Húsz esztendeje az egy légterű – nappali, konyha, étkező egy helyiségben – otthon csupán múló divatnak tűnt. Szerencsére ez a divat tartósnak bizonyult, ám adódhatnak olyan időszakok és olyan helyzetek, amikor úgy érezzük, hogy mégiscsak szükségünk lenne némi, véglegesnek semmiképpen nem mondható szeparáltságra.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Nem biztos, hogy túl kicsi az otthonunk, még ha sok mindennek nincs is helye benne! Nem biztos, hogy túl nagy, ha ridegnek, élettelennek érezzük! Lehet, hogy csak a beosztása rossz, ezen pedig segíthetünk. Elég lehet egy-egy rövidebb falszakasz, amely tárolóként is használható, hogy funkcionálisabb, vagy néhány íves felület is, hogy meghittebb legyen a tér. Ha nagyobb átalakítást tervezünk, de nem akarunk hagyományosan habarccsal, téglával „építkezni” a falakon belül, válasszuk az akár házilagosan is kivitelezhető, tiszta és gyors szárazépítést, a gipszkartonozást vagy a praktikus wedi lemezt.

1. Épített bútorokkal is leválaszthatunk

Tágas tereket tehetünk praktikusabbá, otthonosabbá, ha gipszkartonból épített falszakaszokkal elkülönítjük az egyes funkciókat. A falba egyedi tárolórendszert rejthetünk polcokkal, fiókokkal, tolóajtóval.

A legjobb térelválasztók - 5 tipp

 

2. Átlátható határok

Az egy légterű, ám többfunkciós helyiséget wedi építőlemezek teszik használhatóbbá és látványosabbá. A szoba egyik részét leválasztották gardróbszekrénynek, amely tolóajtóval zárható. A belépő terét az intimebb szférától körkivágásos festett falszakasz választja el, amely ennek az otthonnak az egyik látványosságává lépett elő.

A legjobb térelválasztók - 5 tipp

 

3. Leválasztás a fürdőszobában

Tartószerkezet nélkül építhetünk akár köríves zuhanyfülkét is a térbe a vizes helyiségekben is jól használható wedi lemezből. Ha ugyanis a lemez felületét beirdaljuk, jól formázhatóvá válik. Az így hajlított alakzatokat erősítőhálóval és ragasztóval rögzíthetjük. A hasáb formájú zuhanyozót mozaikkal burkolták.

A legjobb térelválasztók - 5 tipp

 

4. Étkező és konyha közé

Nagyon mutatós és praktikus megoldása a jelképes térelválasztásnak a konyha és az étkező közé épített gipszkarton falszakasz nagy átadóablakával és az asztal fölé lógatott álmennyezetével.

A legjobb térelválasztók - 5 tipp

 

5. Relaxsarok a fürdőszobában

Szintén wedi építőlemezek segítségével formálták egyedire a wellnesshelyiséget. A gőzkabint a Távol-Keletet idéző burkolatba csomagolták. Az építőlemez fűrésszel vagy linóleumkéssel könnyen vágható.

A legjobb térelválasztók - 5 tipp

 

Mi az a wedi?

• A wedi korszerű építőlemez, amely speciális szerkezetének köszönhetően a legkülönbözőbb formák kialakítására alkalmas vizes helyiségekben is.
• Használható térelválasztásra, mosdópultok, zuhanykabinok építésére, hidromasszázskádak beépítésére.
• Különböző vastagságban, 250×60 cm-es táblákban kapható.
•  A wedi lemez tartóvázat nem igényel, könnyű, nem terheli a födémet, és szabadon bármivel (csempével, fával, mozaikkal) burkolható.

Mire kell figyelni a gipszkartonnál?

• A gipszkarton lapokat acélszerkezetre vagy favázra csavarozva rögzítjük.
•  Lakótérben általában 10 vagy 12,5 mm-es vastagságú gipszkarton lapokkal dolgozunk, ez utóbbiak teherbírása nagyon jó, megfelelő rögzítéssel a konyhaszekrényt is rászerelhetjük.
• Szobákba, előszobákba vagy gardróbok, álmennyezetek építéséhez – azaz átlagos igénybevételnek kitett helyiségekbe – a szürke színű, normál gipszkarton lap való.
• Magas páratartalmú helyiségekbe – fürdőszobába, mosókonyhába – a zöld színű impregnált lapokat használjunk.
•  A gipszkarton felülete – akár a hagyományosan épített fal is – vakolható, festhető, tapétázható.
• A házilagos kivitelezéshez kérjünk szaktanácsot vásárláskor a gipszkarton lapokat forgalmazó cégek szakembereitől.

 

 

 

Megosztás Facebookon