Otthon

Szeptember hónap szobanövénye: a cserepes krizantém

A krizantém (Chrysanthemum) tökéletes választás szeptemberre, ha színpompás látványt kívánsz elérni otthonodban, vagy szemet gyönyörködtető ajándékot szeretnél adni. Hétről hétre egyre bőségesebb a kínálat az üzletekben, míg végül valóságos krizantémkavalkád lesz mindenütt.

A díva színre lép

Krizantémmal pazar színpompát varázsolhatunk a lakásba, a harsány élénk rózsaszíntől a tüzes narancson át egészen a mályvaszínig és a gesztenyebarnáig. Pompázatos látványt nyújt dézsában, cserépben. A krizantém igazi díva, virágzó dicsfényben. Stílusikon, amely mellett minden más eltörpül. Olyan látványos, hogy nagyobb távolságból is magára vonja a figyelmet.

Szeptember hónap szobanövénye: a cserepes krizantém
Szeptember hónap szobanövénye: a cserepes krizantém

A lényeg a részletekben rejlik

A krizantém egészen közelről nézve is lenyűgöző látványt nyújt. Ebből a nézőpontból a színpompa mögül előtűnik a virágok formája és szirommintázata. Némelyik olyan, mintha a margaréta vagy a boglárka virágának utánzata lenne. Vannak közöttük sok apró virágból álló csokros változatok is. Aztán vannak egészen nagy virágúak, illetve az új, terülő jellegű fajták, úgymint a Lougne és a Fancy That.

Stílusváltozatok

A krizantém magabiztos életstílust sugall. Fantasztikus színválasztékából minden lakberendezési stílushoz választhatunk megfelelőt. A tiszta fehér, a mélyebb, bronzos árnyalatok, a halványsárga, a rózsaszín, a harsány lila és a különleges narancssárgás színváltozatok, az egyszínű vagy csíkozott szirmú, sötétebb vagy világosabb közepű fajták között biztosan megtaláljuk a nekünk leginkább tetszőt.

Szeptember hónap szobanövénye: a cserepes krizantém

 

Virágzó tűzijáték

Sok kisgyerek megismeri a krizantémot a virágcsokorban. Izgalmas lehet megtapasztalni azt, hogy miből is lesz, hogy fejlődik ki ez a csodálatos virág. A cserepes krizantém az utóbbi évek szobanövényslágere, sokféle típusa beszerezhető a szivárvány szinte minden színében. A gyerekek számára leginkább a nagy virágú fajták lehetnek izgalmasak, amiknek virágmintázata, a bimbóból tűzijátékszerűen kirobbanó színek felkeltik érdeklődésüket.

Szeptember hónap szobanövénye: a cserepes krizantém
Szeptember hónap szobanövénye: a cserepes krizantém

 

Kedvenc krizantémfajtádat kiválaszthatod a virágüzletekben és a kertészetben. Miután hazavitted, a lehető leghamarabb távolítsd el a szoros csomagolófóliát. Gyakran öntözd, de ne öntözd túl. Az elhervadt virágokat rendszeresen csípd ki a növényből, hogy ez a virágzó szobadísz mindig friss maradjon. Hűvös helyen tartva hosszabb ideig marad friss, de a legbőségesebben meleg, napfényes helyen virágzik. A cserepes krizantémot óvd a közvetlen napsütéstől.

Forrás: Holland Virágiroda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top