Otthon

6 csodaszép csüngő növény a balkonra

Csüngenek, kapaszkodnak, vagyis ragaszkodnak hozzánk. Sajnos a legtöbbjük csak egy nyáron át, de akkor nagyon lelkesen: kora nyártól késő őszig ontják szebbnél szebb virágaikat. Na de melyiket válasszuk félárnyékba vagy tűző napra? És melyik pompázik legtovább a balkonon?

1. Csüngő petúnia

Ez a legkülönlegesebb virágú petúnia. Szokatlan, félig telt, liláskék bimbói igazán figyelemfelkeltőek, megérdemel egy központi helyet a teraszon. Napos, meleg helyre tegyük, akkor májustól egészen szeptember végéig virágzik. Éjszaka erős, fűszeres illatot áraszt. Rendszeres, bőséges öntözést és heti egyszeri tápoldatozást igényel. (2595 forint.)

6 csodaszép csüngő növény a balkonra

 

2. Medinilla

Bár eredetileg szobanövény, májustól szeptemberig tegyük ki bátran a szabadba, mert egzotikus dísze lesz a terasznak, erkélynek. Válasszunk fényes, de nem tűző napos helyet, és öntözzük rendszeresen, bőségesen. Kéthetente adjunk neki virágos növényeknek való tápoldatot. Az elvirágzott szárakat mindig vágjuk le, hogy serkentsük a bimbózást. (1995 forint.)

6 csodaszép csüngő növény a balkonra

 

3. Orbáncfű

Igazán ellenálló, napot, árnyékot egyaránt jól tűrő növény. Biztos a siker, mindössze a túlöntözést kerüljük el, erre remek megoldás az alul lyukacsos cserép. Sárga virágai két-három hónapig is nyílnak, kissé lecsüngő lombja és szolid megjelenése révén lodzsák, belső udvarok, árnyékos teraszok szép dísze lehet. (995 forint.)

6 csodaszép csüngő növény a balkonra

 

4. Kislevelű bakopa

Árnyéktűrő és igazán ellenálló növény. Apró fehér virágai májustól októberig nyílnak. Rendszeres, bőséges öntözést és kéthetente tápoldatozást igényel. Félárnyékos helyen, belső udvaron, körfolyosón, árnyékos teraszon érzi magát a legjobban. (2995 forint.)

6 csodaszép csüngő növény a balkonra

 

5. Csüngő lobélia

Az egyik leghosszabban virágzó csüngő növény, hiszen áprilistól októberig díszítheti az otthonunkat. Lila, kék, fehér vagy bíbor bimbói nap mint nap nyílnak, dacolva a hőséggel. Ellenálló fajta, de ha összeültetnénk, kerüljük az agresszívan növekvő balkonvirágokat, mert gyorsan elnyomják. Sok fényt, tápanyagban dús talajt, heti egy tápoldatozást és rendszeres öntözést igényel. Az első virágzási hullám után vágjuk vissza a növények csúcsát. (1995 forint.)

6 csodaszép csüngő növény a balkonra

 

6. Csüngő verbéna

Évről évre egyre több színben kapható ez a kedvelt egynyári növény. Nagyon gyorsan fejlődő és ellenálló fajta. Májustól egészen októberig nyílik. Szereti a napos, déli fekvést, de csak rendszeres öntözés és tápoldatozás mellett fog bőségesen virágozni. (2295 forint.)

6 csodaszép csüngő növény a balkonra

 

6 csodaszép csüngő növény a balkonraCikkünk az Otthon magazin 2009. augusztusi számából közölt részletet.

Ízelítő a tartalomból:
6 dekoratív mozaik »
• A parti túra kellékei
• 6 ötlet mezei virágokhoz
• Mindentudó Família Kft.
• Nappali papírból, műanyagból és rattanból készült bútorokkal
• Virágzuhatag
Kerítések »

Extra tipp: még több lakberendezési tippet, ötletet találsz a megújult Otthon magazin honlapján: www.otthon.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top