Otthon

A hónap növénye: az aranypálma

Augusztus hónap szobanövénye az aranypálma (Chrysalidocarpus). Lehet, hogy a nevéről nem ismerjük fel, de biztosan mindenki látta már ezt a növényt, amely az egyik legnépszerűbb pálmafaj.
Fotó: Holland Virágiroda
Fotó: Holland Virágiroda

Kedveltségét nem túl hivalkodó, mégis elegáns megjelenésének köszönheti, amely trópusi hangulattal tölti meg a helyiséget. Tökéletes választás augusztusra, az elköszönő nyár napjaira.

Stílusos szobanövény a paradicsomból

Az aranypálma a világ legkellemesebb vidékéről, Madagaszkárról és Mauritiusról származik, de Brazíliában, Kaliforniában és Ausztráliában is megtalálható a természetben. Hajlongó levelei pozitív energiát áramoltatnak a helyiségben, bárhol is helyezed el a lakásban. Ültesd egyszerű négyszögletes kaspóba, és élvezd az edény és a dúsan növő pálmalevelek csodás kontrasztját.

Kirobbanó karakter

Az aranypálma ideális alacsony termetű pálmafaj az otthonodba. Az aranysárga színű, feketén pettyezett, nádszerű száron elegáns, csipkeszerű levelek zöld oázisa nő a tér minden irányába. Az újonnan előbújó pálmalevelek egymás után fokozatosan bontakoznak ki. Gyors növekedésének köszönhetően rövid idő alatt válik belőle tiszteletre méltó megjelenésű szoliter szobanövény.

A kicsitől a nagyig

Ez az élettel teli pálma többféle méretben kapható. Ablakpárkányra, asztalra, polcra válaszd az 50 centiméteres méretet. Ha a padlón kívánod elhelyezni, akkor válaszd az egyméteres méretet. Ha nagyobb növényre van szükséged, akkor se keresgélj tovább, az aranypálmából másfél méteres példány is kapható, amely igazi látványosság a lakásban.

Augusztus hónap szobanövényét, az aranypálmát (Chrysalidocarpus) megvásárolhatod a virágüzletekben, a kertészetekben, ahol gyakran Areca pálma néven kínálják. Sok napfényt és vizet kíván. Lombját rendszeresen permetezd, és hetente egy alkalommal alaposan öntözd meg, kéthetente pedig tápoldatozd. Kíméld a növényt a közvetlen perzselő napfénytől, a kiszáradástól és a túlzott hőmérséklet-ingadozástól. Az ápoláson túl pedig gyönyörködj saját Palm Beachedben!

Forrás: Holland Virágiroda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top