Otthon

5 vidám húsvéti dekorációs ötlet

Pillanatok alatt húsvéti hangulatot csempészhetsz a lakásba ezekkel a bájos dekorációkkal.
1. Pipik a barkán

A vázába helyezett barkaágakra akasztott tojáscsibékkel vidám hangulatban várhatod a tavaszt. Különösebb gondot nem okoz az elkészítésük, hiszen barkaágat szinte bárhol találsz, a hobbiboltokban pedig beszerezheted az igazi tojásokat helyettesítő hungarocelltojásokat.
Szükséged lesz még sárga és zöld színű hobbifilcre, a tojások fellógatásához pedig vastagabb varrócérna is megfelel. A filcből vágd ki a szárnyakat, a tarajokat és a lábakat. Egy csepp ragasztóval rögzítsd fel őket a tojásokra, majd akrilfestékkel fess apró szemeket a kiscsibéknek. A csőrt dekorgumiból vágd ki, formázz belőle kúpot, és ezután rögzítsd a tojáshoz. Szintén akrilfestékkel különféle vidám mintákat festhetsz a tojás üresen marad részére. A tojások fellógatásához egy tűvel húzd át a cérnát a tarajon, csomózd meg, és már fel is akaszthatod a kiscsibéket a barkaágra.


2. Tojásgirland

Vendégcsalogató húsvéti ajtódíszt készíthetsz, csak gyűjts össze jó néhány száraz virágot, és egy vastagabb madzag vagy egy vékony dróthuzal segítségével készíts belőlük girlandot. Akassz rá hímes tojásokat, és lógasd fel a bejárati ajtóra vagy akár az ablakkilincsre. Hasonlóan mutatós dekoráció, ha az ablakkilincsekre lógatsz fel egy-egy szép hímes tojást.

3. Variációk virágcserépdíszekre

Készíts hurkapálcából virágcserépdíszeket – pillanatok alatt elkészül, a végén díszelgő figuráknak pedig csak a képzeleted szabhat határt. A hungarocelltojásokat szúrd hurkapálcára, hogy könnyebb legyen velük dolgozni, ha pedig műanyag tojásokkal dolgozol, akkor először rajzszöggel szúrd ki, mert így egyszerűbben belenyomhatod a pálcikát. Akrilfestékkel kend le a tojásokat, majd száradás után filctollal rajzold meg a csibék „képét”. Farktollaknak hobbiboltban is beszerezhető tollakat használhatsz, amelyeket egy csepp ragasztó segítségével rögzíthetsz a tojáshoz.

Szerezz be színes és fehér kartonpapírokat is, sablon segítségével vagy szabad kézzel rajzolj rájuk különböző nyuszi- és csibefigurákat, majd vágd ki őket. Egy kevéske ragasztó segítségével rögzítsd a kivágott mintákat a pálca végére. Végül a díszes pálcákat szurkáld bele a virágföldbe.

4. Gyurmatojások

A levegőn száradó gyurmából vegyél egy tenyérnyi darabot, és alaposan gyúrd össze, hogy könnyedén tudj vele dolgozni. Nyújtsd ki kb. félcentisre, és egy előre megrajzolt sablon alapján egy fogpiszkáló segítségével karcold a gyurma tetejére a tojásalakzatokat. Ezt követően egy hegyes késsel vágd körbe őket, és óvatosan emeld ki a darabokat. A mintákat szintén egy kés hegyével, illetve fogpiszkálóval vésd a gyurma felületébe. Még száradás előtt (mivel a levegőn száradó gyurma viszonylag gyorsan szikkad, érdemes vizes kézzel formázni a díszeket) szúrjunk egy-egy hurkapálcikát a tojások aljába.


5. Tojás ül a fűben

Ezúttal a megszokott piros tojások helyett fess kék tojásokat. Szerezz be egy ládikát vagy bármilyen egyéb kosarat, amelyben el tudod helyezni a kék hímes tojásokat, s ha igazán szép összhatást szeretnél, akkor a ládika színe legyen összhangban a belekerülő hímes tojások színével. Akrilfestékkel fesd le a ládikát a kívánt színre, majd száradás után készítsd el a tojásoknak a fészket fűből. Ha kert híján nincs kéznél fű, akkor időben kezdj el búzát csíráztatni, hogy a zsenge, üde zöld szálakat felhasználhasd a ládika kibéleléséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top