Otthon

4 nagyszerű húsvétcsalogató asztaldísz

Zsenge tavaszi virágok, baris szalvéta, festett tojás, nyuszi, pipi, barkaág, és máris ünnepi díszben tündököl az étkezőasztal. Megmutatjuk neked, hogyan varázsolhatsz húsvéti hangulatot a konyhába pár egyszerű trükk segítségével!
Virágok a tojástartóban

Szerezz be egy élénk színű, vidám, akár mintás, akár egyszínű tojástartószettet, és helyezd el őket körben egy szép, lapos kerámiatálon. Tölts egy kis vizet a tojástartók aljára, és tegyél mindegyikbe egy-egy csokor rövid szárúra vágott, illatos tavaszi virágot. Válassz nárciszt, jácintot, fürtös gyöngyikét vagy aranyvesszőt.

Tojásgyertyák tálban

Pillanatok alatt elkészül ez a mutatós asztaldísz. Szükséged lesz egy laposabb tányérra (lehet kerámia vagy üveg is), és készen kapható, tojás formájú gyertyákra. A tányér szélét követve helyezd el a gyertyákat kör alakban, majd középre is állíts egyet. A gyertyák közti réseket töltsd ki apró virágokkal. Saját stílusodhoz igazodva választhatsz pasztell- vagy erősebb színű gyertyákat is.

 

Tojások tüllcsomagban

A húsvéti főtt tojást ezúttal ne a hagyományos módon szervírozd: készíts inkább apró tüllbatyukat, és ezekbe csomagold őket. Vágj négyzet alakú darabokat a tüllből, tedd a tojást (vagy tojásokat) a közepére, fogd össze a négy sarkot, majd kösd össze egy szép díszszalaggal. Helyezz egy-egy tojásbatyut a tányérokra – nemcsak helyes asztaldísz lesz belőle, de étvágygerjesztőnek sem utolsó alkotás.
Tipp: akár a locsolókat is meglepheted tüllbe csomagolt hímes tojásokkal.

Nyuszis leporelló

Csak egy színes papír és egy olló, na meg egy icipici kézügyesség, és kész is a vidám asztaldísz. Hajtogass egy tetszőleges színű (mindkét oldalán színes) papírt harmonika alakba, mintha legyezőt hajtogatnál, rajzolj az elejére egy sematikus nyuszifigurát, majd óvatosan vágd ki a mintát, ügyelve arra, hogy a kezeknél ne vágd el a papírt. Ha kész vagy, hajtsd szét a papírt, és állítsd az ünnepi asztalra.

Tipp: egész hosszú nyusziláncot is készíthetsz, ha több rövidebb csíkot egymáshoz ragasztasz.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top