Otthon

Nagy rénszarvasmustra

Rudolf – piros orrával – a leghíresebb rénszarvas a Télapó szánhúzói közül. Körülnéztünk a városban, idén milyen a rénszarvas-karácsonyfadísz felhozatal, és megkerestük a legkülönlegesebbet is.

Sarkvidéki fehérség
Nagyon hasonlít az igazi rénszarvasra. Valószínűleg a bádogvágó formához pózolt a sarkvidéki agancsos. Ezután a bádog rénszarvast fehérre festették, és hogy ne legyen annyira snassz, még festés előtt hópelyheket és „szegecselést” kapott az állatka. A végeredménye egy kedves és igazán elegáns négylábú, ami minden fán jól mutat.
Lelőhely: Nosztalgia Home

A mesehős
Nagy kerek orrával, csálé mosolyával olyan rénszarvas, amelyről meséket szoktak írni, mert karácsonyeste rendkívüli kalandokba keveredik. Tipikusan az a figura, akinek megakad a torkán a répa, fellármázza a gyerekeket, elrontja a meglepetést, de nem tudunk rá haragudni. Nagyon cuki, a kedvencünk.
Lelőhely: Vörösmarty téri adventi vásár

 

A hómező királya
Bádogból kivágott kecses és büszke rénszarvas. Igaz, hogy kecsessége nem valóságos, mert a rénszarvasok masszív állatok, de fejtartása és hatalmas agancskoronája tekintélyt parancsoló. A fenyőn olyan magabiztosan „áll”, mintha övé lenne az egész.
Lelőhely: Nosztalgia Home

 

Plasztik mosoly
Búcsúban egypálcás, fröccsöntött műanyag. Nélkülözi a pontos és az alapos kidolgozást. Az év leggiccsesebb és legócskább rénszarvasa, még akkor is, ha bársonyosan barna a szeme és kedves a mosolya.
Lelőhely: Jókai téri adventi vásár

 


Tanár úr, én készültem!

Nehéz neki megbocsátani, hogy műanyag és a sorozatgyártás minden hibája felfedezhető rajta. A piros pulcsis rénszarvas igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Jól fésült, tiszta a cipője, hoz ajándékot, éppen annyira giccses, hogy karácsonyi legyen a hangulatunk, mégse rabolja el a szívünket.
Lelőhely: dm

 

Regék hőse
A legkecsesebb és legnemesebb rénszarvas. Ha nem a konzumünnep legnagyobb vásárában bukkantunk volna rá, akkor mindenféle legendát szőhettünk volna köré. Így viszont nehéz eldönteni, hogy alkotójának a barokkos bujaság vagy a népművészet cikornyái adtak ihletet a kacskaringókhoz. Nyersfa színe inkább a népművészet felé löki, de egy kis türkizkék akrilfesték, és máris a neobarokkban vagyunk.
Lelőhely: Vörösmarty téri adventi vásár

Formatervezett egyszerűség
Aki még nem próbált néhány vonallal megrajzolni valamit úgy, hogy az kifejező és stílusos legyen – igen, most lehetne a házi feladat a rénszarvasrajzolás –, valószínűleg nem is értékeli, hogy az egyszerű filcből kivágott rénszarvas milyen bravúros. Piros rénszarvasunk elegáns, modern, és feltartott orrával csipetnyit pökhendi.
Lelőhely: Veronika Lakásdekor

Üzletlista:
• Nosztalgia Home
Cím: Budapest II. ker., Lövőház u. 21.
www.nosztalgia-home.hu »

• Veronika Lakásdekor
Cím: Budapest XIII. ker., Pannónia u. 68.

dm

Ízelítő karácsonyi cikkeinkből
7+1 tipp ajándékcsomagolásra »
Nagy karácsonyfadísz-körkép »

A legjobb könyvek a karácsonyfa alá »
Szaloncukrokat teszteltünk – 9 különleges ízben »

7 meseszép képes album karácsonyra »
Manófüzér a karácsonyfára – töltsd le, vágd ki! »
Last minute ajándéktippek saját kezűleg »

9 csalogató ajtó- és ablakdísz letölthető sablonnal »
15+1 lelőhely, ahol a legjobb ajándékokat találod »
Angyalkakörkép – 11 tipp »

Karácsony.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top