Otthon

Téli virágtrend meseszép fotókkal

Pihe-puha romantika, mesebeli hangulat, szokatlan kiegészítők. Megmutatjuk neked, melyek a téli szezon legkedveltebb virágai.

Az izgalmasság elemeivel vegyített harmónia

Habár a lakásbelső egyre inkább békéssé, harmonikussá válik, továbbra is cél az izgalmasság elérése. A Look & Wonder stílusirányzatot olyan kiegészítők jellemzik, amelyek megérintik fantáziánkat, és jól illeszkednek a csendes belső terekbe, mint például egy múzeumi darab. Így középpontba kerül a tárgy, amely a fantáziánkat még inkább működésbe hozza.

A fehér és puha tónusok uralkodnak mind a lakásbelsők, mind azok berendezési tárgyai esetében, kombinálhatók rózsaszínnel, lilával és a zöld természetes árnyalataival. Ehhez társulhat az egyszerű és dekoratív anyagok kavalkádja, úgymint üveg, porcelán, csipke és tüll.

Kedveltek a romantikus, mesebeli hangulatot árasztó formák, kiegészítők. A használt motívum finom és romantikus, alkalomadtán a furcsaság légköre lengi körbe. Az ehhez a témához kapcsolódó vázaformák a berendezési tárgyak fantasztikus mivoltát sugalmazzák. Ezért gyakran olyan tárgyakkal is találkozhatunk, amelyek eredetileg nem vázaként funkcionálnak.

 

A szezon fő virágfajtái

 

• Csónakorchidea (Cymbidium orchidea)

Extravagáns, fantasztikus formájával a virág – az orchideák családjának tagja – a maga módján mesebeli. Így aztán nem meglepő, hogy a csónakorchidea az idei tél témájának – amely a fantáziáról és a meglepetésről szól – a meghatározó virága.

Szegfű (Dianthus)

Az ez idő tájt értékesített szegfű vonzó, lágy pasztellszíneinek köszönheti romantikus megjelenését. A szemet megkapó gömbforma csipkézett szirmokkal szép kontrasztot képez az erőteljes megjelenésű csónakorchidea mellett.

Flamingó (Anthurium)

A flamingó finom, elegáns formájával pazar megjelenésű. Mivel a szirmok a csónakorchideához hasonlóan finom szerkezetűek, így jól kiegészítik egymást. A virágok pedig egyre több virágszínben állnak rendelkezésre. A hagyományos piros mellett fehér, zöld és rózsaszínek is vannak már a piacon.

Rezgő és sóvirág (Gypsophila & Limonium)

A rezgő és a sóvirág apró virágfejeinek kuszasága olyan, mint egy titokzatos tüllfelhő a csokorban. A szárankénti óriási virágszám ellenére áttetsző marad a virág. A virágok különleges megjelenésükkel erősítik a csokrokban a románc, a mesebeliség érzetét.

Lizike (Lizianthus/Eustoma)

A finom ívben csavarodó, gondosan hajtogatott lizikeszirmok különlegesen törékenynek tűnnek. Temérdek színben léteznek: lila, rózsaszín és piros, valamint fehér és zöld. Karcsú és gyengéd formájával tökéletesen illeszkedik a Look & Wonder irányzatának világába.

A téli szezon legszebb virágcsokrai

 

Modern csokrok

• Csónakorchidea és flamingó

Ez a kompozíció egy földre szállt angyalra emlékeztet. A flamingó és a csónakorchidea békés kombinációja szemet gyönyörködtető hangulatot teremt, aminek hatására beindul fantáziánk. Meglepő, hogy egy kis alkotás milyen jelentőségteljes hatással bírhat!

 

• Csónakorchidea, flamingó és szegfű

Ez a mesés váza éppolyan élettelinek tűnik, mint amilyenek a benne elhelyezett élő virágok. A csónakorchidea, a flamingó és a szegfű együttese csodálatos bemutató – a vázával együtt –, így karácsony tájékán különösen inspirálóan hathat fantáziánkra.

 

Hangulatteremtő csokrok

 

• Csónakorchidea, lizike, szegfű, rezgő és sóvirág

Ez a színes tál nagyon jól érzékelteti a formai és színbeli egységet. A pasztellárnyalat lágy, bájos külsőt kölcsönöz az alkotásnak.


Csónakorchidea és lizike

Nem csecsebecsék vannak a fára akasztva, hanem virágok! Micsoda meglepetés! A csónakorchideával és lizikével megtöltött kis virágvázák kitűnnek a szépen rendezett fehér ágak és kiegészítők között. Az állatfigurák használata fantasztikus látványt nyújt a téli szünetben a gyermekek számára.

Klasszikus csokrok

• Csónakorchidea, lizike, rezgő és szegfű

Virágokkal töltött tojáshéjak: egy finom, törékeny kombináció, amely meseszerű hangulatot teremt. A számos pasztellszínárnyalat találkozásának eredménye a szép és romantikus megjelenés.

 

• Csónakorchidea, szegfű és rezgő

A halványzöld és a rózsaszín stílusos keveréke klasszikus hatást kölcsönöz ennek a gyönyörű, dombornyomott vázában elhelyezett csokornak. A természetesen szürke színű ágak még inkább hangsúlyossá teszik a virágokat és a vázát.

 

Forrás: Holland Virágiroda

Virág.lap.hu
Virágterápia.lap.hu
Virágkötészet.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top