Otthon

Úszó dekorációk – 5 pofonegyszerű ötlet

Öt pillanatok alatt elkészíthető, ám annál látványosabb dekorációt mutatunk be nektek.

1. Vízen úszó virágmécsesek

Az asztal hangulatos középpontja lehet egy egyszerű, vízzel teli tál, amelybe apró virágfejeket, virágszirmokat és színes teamécseseket helyezel. A színpompás hangulatot fokozhatod azzal, ha virág alakú teamécseseket választasz.

2. Úszó jácintok

A tavaszi természetet, a vidámságot lopja a lakásunkba ez a virágzó összeállítás. Az elkészítés semmi ördögi csínyt nem igényel: vegyél elő egy üvegtálat, töltsd meg félig vízzel, és szórj bele jácintfejeket. Célszerű azonos árnyalatú (lila, rózsaszín) virágfejeket választani, de elütő színekkel is kísérletezhetsz, vagy akár különböző virágok kombinációját is használhatod.

 

3. Keleti hangulatban

Egy masszív kőtálba tölts vizet, és szórd tele illatos vörös rózsaszirmokkal. A vízen ringatózó virágszirmok buja, érzéki hangulatot teremtenek a szobában.

 

4. Úszómécsesek

Jól mutatnak az üvegtálba vagy hosszú üvegpohárba helyezett fehér úszógyertyák is. A vízen lebegő mécsesek csodás ragyogással világítják meg a környezetüket – a gyertyaláng finoman szűrődik át a szép formájú tál üvegén. Ha nem ragaszkodsz a fehérhez, akkor választhatsz színes mécseseket is. Keress egy lapos porcelántálat, töltsd meg vízzel, és helyezd el a színes mécseseket. Csoportosan sokkal hatásosabban festenek, mint egymagukban.

5. 2 in 1 – Virág a gyertya alatt

 

Keress egy henger alakú, vékonyabb üveget, és helyezz egy színes orchideafejet vagy rózsaszirmokat a hosszú szárú üvegpohár aljába. Töltsd fel vízzel, majd a tetejére tegyél egy úszómécsest. A virágszirmokat helyettesítheted színes dekorkövekkel vagy kagylóhéjjal is.

Tipp: cseppents egy kis vízfestéket a vízbe, és vidám tavaszi dekorációt varázsolhatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top