Otthon

Széljegyzet

Vannak tárgyak, amelyeken megakad a szemünk, pedig kopottasan, porosan nem sokat mutatnak.

Ilyen volt ez a sarki ócskásnál heverő régi képkeret is. Csiszolópapírt és festéket ragadtunk, hogy fémhálóval kombinálva hasznos tárgy legyen belőle. Így mindig szem előtt lehetnek a szanaszét kallódó csekkek, színházjegyek, bevásárló listák.






Kattints a képre!

Alapanyagok, kellékek:

– régi képkeret
– csiszolópapír
– fafesték
– lapos ecset
– csirkeháló (keret méretének megfelelően)
– apró cipészszeg
– kalapács
– harapófogó
– 2 cm széles kartoncsíkok (a keret oldalainak hosszúságában)



Az elkészítés menete:







Kattints a képre!


1. A felújítás

A keret előkészítése az állapotától függ. Csiszoljuk le a régi festék- és lakkmaradványokat, fessük át a keretet, de akár le is lakkozhatjuk, hogy tartósabb legyen.









Kattints a képre!
2. A háló rögzítése
Szögeljük fel a csirkehálót a keret hátoldalára: illesszük a háló szélét a keret tetejéhez, tegyünk rá egy kartoncsíkot, és ezen keresztül üssük be az apró cipészszegeket. (Így nagyobb felületen szoríthatjuk a hálót a keretre.) Egyenletesen feszíthetjük meg a hálót, ha ezután az alsó oldalt rögzítjük. Végül szögeljük fel a jobb és baloldalt is. A kereten esetleg túlérő drótszálakat csípjük le, vagy hajlítsuk vissza. A képkeret felső szélébe, középre csavarjunk be egy menetes képakasztót, hogy a falra tehessük az üzenő táblát.







Ráadás ötlet: Az üzeneteket, csekkeket vagy a bevásárlólistát színes facsipeszekkel csippenthetjük a hálóra. A natúrszínű ruhacsipeszeket akrilfestékkel vagy fapáccal színezhetjük a megfelelő árnyalatúra.


Alapanyagok:
– csirkeháló, 210 Ft/m (Hermes)
– cipészszeg, 48 Ft/2 dkg (bőrdíszmű- és cipőkellék kereskedések)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top