Otthon

Partra vetett tengerészek

Jó visszagondolni, ugye, gyermekkorunk pokrócokból és székekbõl épített kis kuckóira, ahová az esõs nyári napokon a szobában, vagy a tûzõ nap elõl védelmet keresve a kertben, teraszon bevackoltuk magunkat?







Kattints a képre!



A mai gyerekek is szívesen bújnak – akár órákra is – efféle sátrakba. Nevezzük ki a teraszt vagy a nappali egyik sarkát lakatlan szigetnek, és töltsük meg tengeri állatokkal, sok-sok gyorsan elkészíthető, leleményes kiegészítővel meg egy sátorral, ahol a kis hajótöröttek meghúzhatják magukat. A játékok a kertbe is kikerülhetnek, könnyen tisztíthatók, javíthatók, szétszedhetők, így még a tárolásuk sem jelent gondot.











Kattints a képre!
Éjjeli menedék


A napsütésre vagy az éjszakákra gondolva menedéket is kell készíteni tengerészeinknek!

A rajz szerinti felosztás alapján, maradék anyagokból varrjunk két palástot, melyeket szalagokkal kötözhetünk a hulahoppkarikára. Ezt bárhová felfüggeszthetjük, jó idő esetén egy kerti fa ágára is. Ne feledkezzünk meg a zászlóról sem, amely a szélirányt is mutatja!




Kalózok kincsei

A sziget felfedezése során biztosan találunk kalózkincseket is, vagy a tenger és természet adta anyagokból mi magunk is elkészíthetjük a kalóz kedvesének karkötőjét.







Kattints a képre!
A mintarajzok alapján, egyszerű csomózással készítsük az ékszereket, egy-egy gyöngy, kagylódarabka, vagy más tengeri állatka befűzésével. Ha nem elég nagy a lyuk a gyöngyön, vagy többet szeretnénk egy helyre felfűzni, utólag is a karkötőhöz erősíthetjük damillal vagy cérnával.

A csomókat húzhatjuk szorosabbra is, ekkor nem látszik a középső szín, vagy csomózhatjuk mindig az egyik irányból felülre húzva a szálat, így a karkötő spirálisan csavarodik majd.






Kattints a képre!





Alapanyagok, kellékek:
– színes kenderzsinór, 150 Ft/gombolyag (Kenderkóc, Kenderbolt)
– dekorkellék tengeri kagylók, állatok,
941 Ft/csomag;
– kagylógyöngy, 398 Ft/csomag
(Kreatív Hobby, Kreatív Ötletház)
– kék-fehér pamut, 820 Ft-tól/m (Rokka)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top