Otthon

Pillangószárnyakkal

Vajon hogyan bírjuk rá a gyerekeket, hogy figyeljenek oda a szobáikban lévõ növényekre, s ha kell, öntözzék õket? Ezekkel a harsány színekben pompázó, hatalmas pillangókkal hatásosabban hívhatjuk fel a figyelmüket a virágok gondozására.

Egyszerűségük miatt a gyorsan elkészíthető lepkedíszekkel kiegészült cserepes növény ajándéknak is nagyszerű.

Alapanyagok, kellékek 1 pillangódíszhez:
– színes kaspó





 Megvalósítható 250 forintból

– 1,5 m félkemény drót (1,2 mm-es)
– 30 cm kötöződrót (0,5-0,7 mm-es)
– 25 cm mintás vászon (140 cm széles)
– ragasztóspray
– csípő-, kúpos- és laposfogó
– olló

Az elkészítés menete:







Kattints a képre!
1. A forma hajlítása

Vágjunk 1 m félkemény drótot, és a mellékletben megadott minta alapján hajlítsuk meg a formát. A drótot ujjunkkal hajlítva vezessük a vonalon a pillangó egyik csápjától, végig a szárnyakon a másik csápig. Fogóval alakítsuk ki a határozottabb hajtásokat, egy filctoll segítségével az ívesebbeket. A maradék drótból hajtsuk meg a “csíptető” spirálját. Egy kb. 4-5 cm átmérőjű hengeres tárgyon (például dezodor flakonja) kétszer csavarjuk körbe a drót végét, majd a többit derékszögben hajlítsuk fel.








Kattints a képre!
2. A drótváz összeállítása

Drótozzuk össze a pillangót a csápok tövénél, és rögzítsük dróttal két helyen a csíptető spirál szárához. Fogóval alaposan nyomjuk össze a kötözést.













Kattints a képre!
3. A váz elhelyezése

Szabjunk két 25×25 cm-es négyzetet a vászonból, és az egyiket fektessük színével lefelé egy papírlapra. A pillangó-váz mindkét oldalát, a szár és a csápok kivételével, egészen közelről fújjuk be ragasztóspray-vel, majd fektessük a vászondarabra. Fújjuk le 20 cm távolságból a vásznat is a drótvázon belüli részeket. A ragasztót finoman porlasztva fújjuk a felületre, nehogy átüssön az anyagon.








Kattints a képre!
4. A részek összeállítása

A másik vászondarabot színével felfelé, kissé megfeszítve simítsuk rá. Jól nyomkodjuk össze a két anyagréteget a drótvázzal együtt. A formát két papírlap közé téve, néhány órára súlyozzuk le, azaz helyezzünk rá nehezebb könyveket. Száradás után éles ollóval vágjuk le a minta körül a felesleges anyagot. A spirális szárat kissé szétnyitva tűzzük a kaspóra.








RÁADÁS ÖTLET
Légies és könnyed díszt készíthetünk, ha áttetsző organzát, színes tüllt választunk.
Alapanyagok, kellékek:
– ékszerdrót, 0,5 mm-es 200 Ft/8 m (Kreatív Ékszer)
– kötöződrót, 250 Ft/tekercs (kertészeti áruházak, barkácsáruházak)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top