Otthon

Festve-nyomdázva szebb!

Gyermekkorában mindenki próbálta már a krumpli-nyomdázást, díszített vele csomagolópapírt vagy füzetborítót. Mi most egy vidám, pólót készítettünk ezzel a technikával, melynek titka egyszerûségében rejlik.

A színes virágfejek elkészítése kellemes unaloműző foglalatosság akár meleg, akár borús nyári délutánokra kicsiknek, nagyoknak egyaránt.










 Megvalósítható 1650 forintból





Alapanyagok, kellékek:
– fehér póló
– textilfesték (sárga, narancs, barna)
– burgonya, mosogatószivacs
– kartonlap (kb. A4-es méretű)
– kés, csempe

Az elkészítés menete:

1. A virág közepe
Helyezzük a kartonlapot a póló két rétege közé, hogy az elejére felvitt festék ne fogja meg a hátoldalt. Tervezzük meg a napraforgók helyét, amelyeket ceruzával akár halványan elő is rajzolhatunk. Nyomjunk a csempére barna, sárga és narancsszínű festéket, ebbe mártogassuk a körformára vágott szivacs “dörzsis” felét, majd pecsételjünk kisebb-nagyobb mintákat. A szivacsot ne nyomjuk túl erősen a pólóra, hogy az egyenetlenségek jól látszódjanak az anyagon.

2. A szirmok
Vágjuk félbe a krumplit, és faragjuk mindkét felet sziromformára. Készítsünk egy kisebb és egy nagyobb szirmot, hogy különböző méretű virágokat tudjunk nyomdázni. A sárga és narancsszínű festéket váltogatásával pecsételjük a virágközép köré a szirmokat. Száradás után a festék használati utasítása szerint fixáljuk a mintát vasalással. Mosásnál is vegyük figyelembe az előírásokat.

Alapanyagok, kellékek:

– textilfesték 625 Ft/29 ml (Hobbyművész, Hobby Kreatív, Figura Kézműbolt, Kreatív Hobby Ház )

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top