Otthon

Leveles indákkal

Nyáresti partikon, vendégváráskor gyorsan elkészülõ, de annál látványosabb gyertyadísszel dekorálhatjuk a vacsoraasztalt. Elkészítése néhány percbe telik, és a kézügyességgel nem rendelkezõk is belefoghatnak.

 Az apró fakaticák sok mindent, akár textilszalvétát is díszíthetnek.






Alapanyagok, kellékek:
fa gyertyatartó
világos színű gyertya
buxus- és borostyán-girland
öntapadós fakaticák, fakaticás csipeszek
zöld akrilfesték, ecset
katicás szalvéta
gyertyaalapozó és dekupázsragasztó


Válasszunk különböző vastagságú, fehér vagy vajszínű gyertyákat. Helyezzük a viaszrudakat gyertyatartóra, kis tálkára, majd vegyük körbe különféle girlandokkal: fogjunk össze 1-1 m készen kapható buxus- és borostyánfüzért, lazán tekerjük fel gyűrűformára, egymásba bújtatva, fűzve a szálakat, a végét pedig hagyjuk lelógni. Elszórtan díszítsük csipeszre ragasztott és öntapadós hátú katicabogarakkal. (A csipeszes katicák az apró levelű indákhoz, az öntapadós hátú bogárkák pedig nagyobb levelekhez ideálisak.) A fa gyertyatartók azért is jók, mert a levelekkel harmonizáló színű akrillal le is festhetjük őket. Ha a gyertyatartó teteje túl keskeny a girlandhoz, vágjunk alá zöld kartonlapból papírgyűrűt. A gyertyákat szalvétából kivágott katica-mintákkal is díszíthetjük, amelyeket dekupázsragasztóval vagy speciális gyertyaalapozóval és -lakkal simíthatjuk a sima felületre.






A gyertya kellemes hangulatot teremt a vacsoránál, legyen az baráti összejövetel vagy egy kettesben eltöltött este. Éppen ezért még ajándékba is vihetünk egy szépen feldíszített gyertyát, amely biztosan örömöt szerez a vendéglátónak. A leheletvékony, szalvétából kivágott motívumok nem okoznak gondot, miközben a viaszrúd fogy, mert a vékonyabb gyertyák esetén elégnek, leolvadnak, a vastagabb tömbök oldalán pedig szépen megmaradnak.


Alapanyagok, kellékek:

• buxusgirland, 442 Ft/3 m
• borostyángirland, 998 Ft/3 m
• gyertyaalapozó és -lakk, 815 Ft/50ml (Hobbyművész, Mozaik Dekor)
• fa gyertyatartó, 450 Ft
• fakaticák csipesszel, 40 Ft/db
• öntapadós hátú fakaticák, 30 Ft/db (Színes Ötletek Boltja, Fakopáncs)
• katicás szalvéta, 40 Ft/db (Színes Ötletek Boltja, Happy House, Kézműves Bolt, Praktika Kelléktár)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top