Otthon

Csüngõk a mobilon

Mi, nõk számtalan dologban különbözünk, de abban hasonlítunk egymásra, hogy szeretünk beszélni - még a mobilon is, amely személyes tárgyunkká vált, s amelyet egyedileg díszítve könnyen megkülönböztethetünk másokétól.

Ennek legegyszerűbb és egyre kedveltebb formája a mobilcsüngő, melynek számtalan variációjához most mi is hozzáadunk néhányat. Ajándékba is elkészíthetjük!








Kattints a képre!
Egy kis bizsu
Átlátszó és opálos gyöngyökből, színes ékszerdrótra fűzve készült ez a zöldes színvilágú kis bizsu, mely kihangsúlyozza a telefon szép színét, lágy vonalait és szédítő technikai adottságait. Fűzése egyszerű: a drótra húzott gyöngyágacskákat egy vezetőszálhoz csavarjuk.


Jégvirágok
Egy elegáns, fémes csillogású telefon látványos kiegészítője ez a gyöngyházfényű, fém- és üveggyöngyökből fűzött darab. Fűzhetjük damilra, vékony ékszerdrótra, és a formáksorrendjének variációs lehetőségei is végtelenek. Apró trükk a hurokba fogott fémgyöngy elkészítése, melyhez a rajz ad segítséget. A fém köztes elemek használata méginkább kiemeli a gyöngyök opálos csillogását.


Színtündérek és béka
Mindhárom kis figura azonos fűzési rajz szerint készült, csak más-más színű és alapanyagú gyöngyből, más-más díszítéssel. Ebből adódóan mi magunk is kitalálhatunk további színes-virágos tündéreket, kócos manókat vagy vicces állatkákat. Az állatfigurák készülhetnek fa gyöngyökből, műanyag állatszemekkel kiegészítve. A manócskák és tündérek “keze” lehet kisebb gyöngy, arcukat fessük meg, hajnak pedig pillanatragasztóval rögzítsünk színes tollat vagy angyalhajat. Ezek a csüngők leginkább az iskolás gyerekek körében lehetnek kedveltek. A fűzést a két alsó gyönggyel kezdjük, és mindig szimmetrikusan haladjunk.


Harangvirág filcből
Kicsit több kézművességet igényel a textíliákból, filcből vagy termésekből készült mobildísz, de ne riadjunk vissza az aprólékos munkától. A vizesen formálható modellfilc száradás után ismét keménnyé válik, így a kis tölcsérek megtartják a formájukat, csakúgy, mint a hullámcsík. Ha normál barkácsfilcből készítjük ezeket, néhány öltéssel rögzítsük a formákat, majd gyönggyel kiegészítve fűzzük fel. Amennyiben termésekből készítünk díszt, érdemes lelakkozni, hogy tartósabb legyen és mívesebb hatást keltsen.


Alapanyagok, kellékek:
• üveggyöngyök, 10 Ft/db-tól (Gyöngy-Ház, Kreatív Ékszer)
• modellfilc, 590 Ft/lap (35×45 cm) (Kreatív Hobby, Kreál-lak, Hobby Kreatív)
• angyalhaj, babahaj, 156 Ft/csomag 4 apró állatszem, 94 Ft/10 db (Remo Hobby)
• fagyöngyök, 8 Ft-tól/darab (Fakopáncs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top