nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Harmóniában a virágokkal, virágok harmóniában

Harmóniában a virágokkal, virágok harmóniában

Az otthonod téged tükröz, lelkivilágodat, személyiségedet, ízlésedet. Ugyanígy van ez a virágokkal. A virágok ereje, egészsége hozzásegít bennünket a harmóniához.
Szatmári Nóra
f Ajánlom

„Az egész természet harmónia, és mi azért vagyunk, hogy harmonizáljunk vele.” (Bengt Berg)


Számos cikk jelent már meg a „mi és környezetünk harmóniája” témában. Most ismét valami újdonsággal szeretnék szolgálni. A virágokat hívom segítségül, hogy meséljenek arról, ők mit tehetnek azért, hogy jobban érezzük magunkat otthon és munkahelyünkön egyaránt.


Nincsenek véletlenek, a bennünket körülvevő szimbólumok rólunk árulkodnak. Ezért a bizonyos helyeken található növények is képesek elmondani, hogy az adott Bagua területen minden rendben van-e. A vízerek, elektromos sugárzások mellett rengeteg hatás éri növényeinket is nap, mint nap, pont úgy, mint bennünket. Ha valahol megfelelő az energiaáramlás, ott a növények is boldogok, fejlődnek, virágoznak, azt mutatva, hogy azon a területen minden rendben van. De, ha ennek épp az ellenkezőjét tapasztaljuk, betegeskedik egy növény, elhullajtja leveleit, locsolás ellenére is kiszárad, ott bizony meg kell keresni a baj forrását, s a Feng Shui szerinti életterület is bizonyára akadozik.


Sok olyan lakásban jártam már, ahol nyomát sem találtam élő növényeknek, de még művirágoknak sem. Pedig a zöld növények egy része még kedvezőtlen körülmények között is megél. S minél több az egészséges növény, annál kedvezőbb a környezet csíje. S minél jobb a csí, annál kedvezőbbek életkörülményeink. Igazán nagy hasznot növényeinkből akkor tudunk húzni, ha egész évben gondoskodunk róluk. Az egészséges növények a fejlődés, a megújulás, erő, egészség szimbólumai. Egy beteg növény a stagnálást, pusztulást jelképezi. Ha egy növény hirtelen elhal, azt nyugodtan vehetjük intő jelnek.

Problémák, és növénymegoldások


Nézzünk néhány elő példát arra, hogy milyen előnytelen dolgokat tudunk növényeink erejével kiegyensúlyozni.
 Probléma Feladat Megoldás
Erős napsugárzás túl sok jang energiát juttat a szobákba  Védeni kell az ablakfelületeket a tűző napsütéstől  Fényigényes szobanövények:
Amarillisz
Mirtusz
Pálma
+ szivárványkristály
 
Árnyékos helyiség (északi fekvés, leárnyékolja a szomszéd épület stb.), túl sok a jin energia Hálószobának tökéletes, mert  a passzív jin energia elősegíti a pihenést; Azonban, ha aktívan használt helyiségről van szó jang energiát kell létrehoznunk!
Az ablakot és környezetét tegyük elevenné! Távolítsunk el minden olyan tárgyat, mely elveszi a fényt.  
Válasszunk csüngő növényeket:
Borostyán
Szalmagyopár
Szájvirág
+ tűzpiros kaspó, és csillogó tárgyak 
Nagy, nyitott, napos erkély Árnyék létrehozása  Dézsás növényeket telepítsünk:
Citromfa
Viaszvirág
Vadszőlő
+ egy napernyő 
Árnyékos erkély, komor hangulattalJókedv, vidámság létrehozása Vigyünk életet az erkélyre!
Hortenzia
Páfrány
Primula
+ színes virágcserepek, mobilok, színpompás kiegészítők 
Bútorszélek, polcok, asztalok éles sarkaiHogyan takarjuk el? Egy terítő, vagy textil bevonat helyett… Szintén csüngő virágokat javaslunk:
Borostyán
Szalmagyopár
Csüngő csokrosinda
+ egy szép virágváza vagy állólámpa a szekrény sarkához 
Tetőgerendák nyomasztó hatása Egy-két gerendát még ki tudunk cselezni, de az a szoba, ahol az egész plafont gerendák díszítik más megoldást kíván A gerendákat befuttathatjuk kúszónövényekkel, ezzel tudjuk tompítani agresszív hatásukat.
Kúszó hortenzia
Iszalag
Golgotavirág
+ jópofa textilkendők 
Tetőtér, tetőhajlat, ferde falak Pangó energia megszüntetése, kiegyenlítő lehetőségek megtalálása Tökéletes a tetőhajlat nyomasztó befolyása ellen:
Szanszeviéria – egyenes leveleivel a csít a padlótól felfelé irányítja
+ egy felfelé törekvő tárgy: CD tartó, egyenes, hosszú szobor 
TV, számítógép, mikrohullámú sütő  Káros sugárzást meg kell szűntetni  A legjobb eszköz a Kaktusz! Helyezzük el a sugárzó készülék mellett. Például:
Oszlopkaktusz
Medvetalp kaktusz 


 

  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 Bútorszél


 


 


  
  
    Csigalépc


  


 Természetesen csak olyan növényeket és kellékeket használj, melyek tetszenek neked, és illenek a környezetükbe. Mindig kihangsúlyozom, hogy csak azért ne alkalmazz bizonyos tárgyakat, mert a „Nagy könyv” azt írja!  

Olvasd el a témához kapcsolódó korábbi írásainkat!
• Virágok, amelyek elhozzák a szerelmet »
• Az öt elem tana a feng shuiban »
• Feng shui, hiszed vagy nem? » 

Megosztás Facebookon