Otthon

Téliesített kedvencek

A hûvös napokon gondoljunk kedvenceinkre is! A cicák szeretnek összegömbölyödve szundikálni a fotel mélyén vagy egy párna melegében. A "külön bejáratú" puha párnát tegyük cirmosunk kedvenc helyére, biztos, hogy belekuporodik!

Kistestű kutyánkat pedig egy igazán mutatós meleg darabbal óvhatjuk a meghűléstől.






Alapanyagok, kellékek méret szerint:

• 0,5 m szövet (140 cm széles)
• 0,5 m vasalható közbélés (vetex)
• 3 m piros ferdepánt (2 cm széles)
• cérna
• 4 db kék gomb
• olló, jelölőfilc, gombostű


Úrias felöltő


Megvalósítható 1680 forintból


Az elkészítés menete:






1. Szabás

A novemberi Praktika mellékletében található szabásminta szerint szabjuk ki a három részt vetexből. Rendezzük el őket úgy az anyag fonákoldalán, hogy ráférjen a szabásminta minden darabja még egyszer. A vetex-darabokat vasaljuk fel, körülöttük vágjuk le a felesleges szövetet, és szabjuk ki a másik három részt is. A vetexszel megerősített darabok kerülnek majd kívülre. (A szabásmintát fénymásolóval ­ minden darabot azonos százalékkal ­ nagyíthatjuk is. A nagyobb méreteknél több darabból kell összeillesztenünk a sablont. Segítségképpen használjuk a berajzolt illesztési hálót.)







2. A részek készítése

A darabokat fonák oldalukkal borítsuk egymásra, és cikcakköltéssel tisztázzuk körbe. A ferdepántot hajtsuk hosszában félbe és vasaljuk le. Csúsztassuk a pánt szélei közé a darabok eltisztázott széleit (a szabásmintán jelölt szakaszok kivételével), majd gombostűzzük körbe úgy, hogy a ferdepántot színén és fonákoldalán egyaránt öszszefogjuk. Férceljük is körbe a pántot; különösen az íves szakaszokat igazítsuk el precízen, hogy ne keletkezzenek gyűrődések, illetve ne csúszszon el varrás közben. Figyeljünk arra, hogy a vetexszel borított szövet oldaláról, azaz kívülről varrjuk a szegélyt.


Összeállítás





A gallér alá gombostűzzük a háta részt, és varrjuk végig a gallér ferdepántjának varrásvonalán. A két szélén többször oda-vissza léptetve erősítsük meg a varrást. A kabátkát próbáljuk fel a kutyusra, és a pántot úgy varrjuk fel, hogy az a kutya hasa alá kerüljön. (Egy-egy gombostűvel jelöljük a gombok és a gomblyukak helyét.) A gallér egyik végére és a pánt íves felére készítsük el a 2-2 gomblyukat, és varrjuk fel a gombokat.


Alapanyagok:
• kockás szövet, 1600 Ft/m, köpperszalag, 55 Ft/m, ferdepánt, 180 Ft/m (Szív Wool-Tex)




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top