Otthon

Tolltartó gyöngyökkel

Megújíthatjuk, vonzóbbá tehetjük szûkebb irodai vagy otthoni munkahelyünket, ha elkészítjük ezt a mutatós, csillogó ceruzatartót. Ránézve könnyebben haladunk a feladatok elvégzésével, a tanulással.

Kattints a képre
Megalkotása örömöt és sikerélményt jelent, hiszen a gyöngyfűzés egyáltalán nem nehéz, viszont igazi kikapcsolódást nyújtó tevékenység.


Alapanyagok, kellékek:

• műanyag fogmosópohár
• kétoldalú ragasztószalag
• szalmagyöngy (zöld, kék, narancssárga)
• kásagyöngy (ciklámenszínű)
• damil
• olló

Megvalósítható 370 forintból

Az elkészítés menete:

Vágjunk egy akkora darabot a ragasztószalagból, amely pontosan körbeéri a poharat, és ragasszuk az alsó felére. Ha az alja kissé gömbölyded, vagdossuk be a ragasztócsíkot, hogy szépen rásimuljon a pohár felületére.
Vegyünk egy olyan hosszú damilszálat, amivel még kényelmesen tudunk dolgozni -lehet akár 3-4 m-es -, hogy minél kevesebb alkalommal kelljen pótolni. Kössünk csomót a végére, és kezdjük el felfűzni rá a zöld szalmagyöngyöt.

Ragasszuk az első gyöngyöket a pohár aljához, közvetlenül a ragasztócsík széléhez, majd folyamatosan fűzzük, és spirál alakban nyomkodjuk a gyöngysort a pohárra. Érdemes körülbelül 10 cm-es szakaszonként haladni, mert így szorosan egymás mellé tudjuk igazítani a sorokat. Amikor a pohár egyharmadához értünk, váltsunk színt és formát: fűzzünk egy sor kásagyöngyöt, majd folytassuk ismét szalmagyönggyel.

Ráadás ötlet
Bár a kétoldalú ragasztószalag tapadófelülete elég erős ahhoz, hogy biztosan tartsa a gyöngyöket, a fűzér elején és a végén, valamint a csomóknál mégis érdemes egy-egy pötty pillanatragasztóval rögzíteni azokat. Így biztos nem szaladnak le a gyöngyök a fűzőszálról és a csomók sem csúsznak szét. 

Ha a damilszál már túl rövid, egyszerűen kössünk hozzá egy új szálat, szorosan az utolsó gyöngy mellé.
Amikor a ragasztószalaggal bevont alsó részt körbetekertük gyönggyel, tegyünk egy darabot a pohár felső felére is. (Ha egyszerre vonnánk be ragasztószalaggal a pohár teljes felületét, akkor nehezebb lenne megfogni a ragadós felső részt, amikor az alját gyöngyözzük.)

Alapanyag:

• szalma- és kásagyöngy 200 Ft/50 g (Kreatív Ékszer, Színes Ötletek Boltja)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top