Otthon

Csokor a kertbõl

Bár ritkábban látogatjuk hétvégi házunk kiskertjét, a kötelezõ téliesítés még mindenképpen elõttünk áll. Őszi kiruccanásaink alkalmával ne felejtsük csokorba szedni kertünk még nyíló virágait!

Kattints a képre!
Mentsük otthonunkba szépségüket a fagyok elől, hogy a nyár emlékei újra éledhessenek.


Piaci körséta

Akinek nincs kertje, keresse a piacon azokat az árusokat, akik igazi kerti virágokat kínálnak. Ezeket biztosan frissen szedték, így sokáig megtartják üdeségüket a vázában is.

A hortenziák virágai egész nyáron nem potyognak le, csak színük változik: a rózsaszínűből tompa lila lesz, a hófehérek pedig halványzöldes árnyalatok kapnak. Ezeket az “alvó” színeiket pedig egy száraz csokorban egészen tavaszig megőrzik. Melléjük a piros rózsa virágai életet visznek, az őszirózsák és a kokárdavirágok élénk, narancsos-sárgás szirmai a napsütést idézik. A páfránylevelek és borostyánhajtások zöldje teszi teljessé a csokor szépségét.

Mikor elnyílik a rózsa és a kokárdavirág, elszárad a borostyán, a páfrány, a hortenzia virágait újabb szárazvirág-csokorba köthetjük. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top