Otthon

Rizslámpák másképpen

Fiatalos és rendkívül divatos a rizslámpa, alig akad lakás, amelyben ne lenne. Az egyszerû, készen kapható burákat mindenki egyedivé és színesebbé teheti.







Kattints a képre!
A mi díszítőmotívumainkat a természet, a népszerű keleti hangulat és a gyerekek hobbija ihlette, ám olvasóink ötleteinek csak a képzelet szabhat határt. 

A rizslámpa olcsó és könnyen felszerelhető, emiatt kedvelt darab a lakásokban, a nyaralókban, a gyerekszobákban, a fiatalok első otthonában. Ám természetes módon egy idő után változatosságra, valami különlegesebbre vágyunk. A bemutatott lámpaburák bizonyítják, nem kell egyből kidobni és újat vásárolni: a már megunt darabot saját kezűleg egyedivé tehetjük, hogy változó ízlésünknek megfeleljen.



Mindenem a foci!


Kár lenne nem kihasználni a rizslámpa gömbformáját! Díszítsük, színezzük a rizsburát a gyerekek kedvenc labdajátéka szerint: készíthetünk focilabdát, kosárlabdát vagy akár teniszlabdát. Tanulmányozzuk a labda szerkezetét, és selyempapír felragasztásával, festéssel imitáljuk a választott sporteszközt.








Megvalósítható: 130 forintból
lámpával: 625 ft 


Egy kis “labdaanatómia”: a focilabda 12 fekete ötszögből és 20 darab fehér hatszögből áll. Ha alaposan megfigyeljük, látszik, hogy egy ötszöget minden oldaláról egy-egy fehér hatszög veszi körül, illetve egy hatszöget minden oldalról ötszögek határolnak. (Azért van szükségünk a rajzlapból kivágott sablonra, hogy pontosan be tudjuk igazítani az ötszögeket.)
Mivel a lámpa alján és tetején lyuk van, csak 10 darab kék rátétre lesz szükség. Az októberi Praktika mellékletében található ötszög sablonját másoljuk át selyempapírra, és vágjunk ki belőle összesen 10 darabot. A vékony selyempapírt összehajtogathatjuk, így egyszerre több mintát is kivághatunk. Másoljuk ki a hatszöget egy rajzlapra, és vágjuk ki.
A lámpabura aljára, a lyuk fölé helyezzünk egy ötszöget, és ceruzával halványan rajzoljuk meg a körvonalát. Vegyük el az ötszöget, és illesszük a hatszögsablont az oldalaihoz. Jelöljük be az oldalakat. Ezzel a módszerrel feltétlenül tervezzük meg az öszszes ötszög helyét, majd ragasztóspray-vel óvatosan rögzítsük őket.






További lámpaötletek az októberi lapban! 
Alapanyagok, kellékek:

• gömb alakú rizslámpa, 495¬795 Ft (IKEA)
• színes selyempapírok 30 Ft/ív (Hobbyművész, Kreatív Kezek) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top