Otthon

Zsákok fiúknak, lányoknak

Varrjunk praktikus, vidám tornazsákokat! Ezekkel a zsákokkal ráadásul a sportruhákat is megkímélhetjük a gyakran foltot hagyó, salakos tornacipõtõl, külön rekeszbe kerülhet a trikó!

Mind a négy darabot úgy terveztük, hogy külön rekesz vagy zseb legyen a lábbeliknek, így a legkisebbek is hamar megtanulják, hogyan tartsák rendben a holmijukat.


Tengerészzsák








Kattints a képre!
Alapanyagok, kellékek:

• 1 m natúrszínű molinó (vagy vászon)
• 50 cm sötétkék molinó (vagy vászon)
• 3 m sötétkék zsinór
• fehér vagy natúrszínű cérna
• 30 cm gumi
• bronzszínű ringli beütőszerszámmal (13 mm átmérőjű)
• olló
• kalapács
• falap
• jelölőkréta


Az elkészítés menete:


A részek szabása

Szabjuk ki a natúrszínű molinóból a táska oldalát, a rekeszt, az alját, a sötétkék molinóból pedig a csíkokat, a peremét és a hurkot.


A belső zseb

Készítsük el a tornacipők tárolására szolgáló zsebet!


A zsák feneke

Varrjuk össze a perem két végét. Hajtsuk félbe hosszában a gyűrűt, és helyezzünk a rétegek közé egy akkora darab zsinórt, amely pont körbeér (1. ábra). Ezt a gyűrűt fektessük a két réteg alja részekre úgy, hogy a gyűrű széle kifelé nézzen, és illeszkedjen az alja széléhez (2. ábra). Varrjuk körbe az alját. 






A szeptemberi Praktika segítségével elkészíthetsz még három különféle formájú és hangulatú tornazsákot! 







A pontos leírásért kattints ide!
A táska oldala

A natúrszínű molinóra varrjuk fel az alsó sötétkék csíkot úgy, hogy 1 cm-t a széléből aláhajtunk. Ügyeljünk, hogy az alja illeszkedjen a natúrszínű molinó aljához. A felső csíkot fektessük, majd varrjuk fel a natúrszínű molinóra úgy, hogy a varrásvonal a molinó szélétől 6 cm-re essen (3. ábra). A 6 cm-es molinórészt hajtsuk alulra, és 1 cm-t visszahajtva tűzzük le saját anyagához (4. ábra). A sötétkék anyagot hajtsuk le a molinó színére ¬ takarva vele az előző tűzést ¬, és szintén 1 cm-t aláhajtva varrjuk végig 2 mm-re a hajtástól (5. ábra).


Az összeállítás

Üssük be a ringliket a megadott távolságokra. (A tulipános táska 2. ábrája segít a beütőszerszám használatában). Színével befelé hajtsuk félbe az oldalfalat. Fektessük rá a gumis rekeszt úgy, hogy a szélek illeszkedjenek egymáshoz, és a gumis szája közvetlenül a ringlis szegély alá essen, majd varrjuk végig a hosszanti oldalt (6. ábra).


A táska alja






Készítsük el a hurkot: hosszában hajtsuk három rétegbe, középen varrjuk végig cikcakköltéssel, majd ha kész, hajtsuk félbe. A táska oldalát varrjuk fel az aljára: színt színnel gombostűzzük vagy férceljük rá a kör alakú darabra úgy, hogy a perem befelé álljon. Helyezzük közéjük a hurkot is hajtással befelé, a cső oldalvarrása alá (7. ábra). Varrjuk körbe. Végül fordítsuk ki a zsákot: a rekesz belülre, a hurok kívülre kerül. Fűzzük a maradék zsinórt a hurokba, két szárát pedig két irányból a ringlikbe. Csomózzuk meg a megfelelő hosszúságban.


Alapanyagok, kellékek:

• natúr molinó, 320 Ft/m (Rőftex)
• ringli, 13 mm átmérőjű, beütőszerszámmal,  519 Ft (Kreatív Hobby) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top