Otthon

Kuckósított terület

Pocaklakókkal egyszerû a helyzet! Kapnak egy szép kis rácsos ágyat, anyának-apának praktikus pelenkázót, esetleg a falra egy vidám színes falvédõt. De ha öregszik még két évet, milyen legyen az igazi gyerekszobája?





Kuckó legyen a javából! Akár lánykuckós, akár fiús, olyan legyen, ahova jó elbújni, körbevenni magát kedvenc játékokkal, puha legyen és színes. Nagyjából ilyennek képzelik a tervezők is.

Ami szükséges: az ágy
Ágyra szüksége van. Ha kinőtte már a rácsost, keressünk olyat, ami hosszabb időre jó, és mégis kedvenccé válhat. A bővíthető, továbbépíthető, átalakítható modellek ma már a plafonig emelt ágyak alatti búvóhelyeket és csúszda beépítését is lehetővé teszik
A fiúk álma lehet egy álomautóban álmodni a száguldozást. 
A lányok  persze a Barbie-álomban ringatóznának szívesen. 







A lányok persze a Barbie-álomban ringatóznának szívesen

Ha testvérek osztoznak a szobán, az emeletes ágy nemcsak praktikus, de izgalmas is. Ha a legegyszerűbb modellt szerezzük be, akkor is fel lehet dobni néhány jó színű textillel, párnákkal, ügyes kezű apukák által fabrikált apróságokkal.





Ami fontos: az asztal
Élete első időszakában játszani és a rajzolgatáshoz használja majd az asztalt. Ehhez képest legyen színes, elegendően nagy felületű és jól tisztítható. Nagyobb óvodások már igénylik, hogy igazi tanulós asztaluk legyen. Válasszunk olyan asztalt – immáron közösen -, ahol sok minden elfér, később esetleg magasítható, és számítógéphez is átalakítható.


Ami nem mellékes: a kiegészítő kellékek
Még mindig a színek és a vidámság legyen a jelszó! A textilek, a kis bútorok, a lámpák legyenek színesek, vidámak, formázzanak mesefigurákat!  A szőnyeg nem csupán berendezési tárgy, hanem a játék fontos alkatrésze. Az esti meséhez hangulatot is adó lámpa már előkészíti a varázsos álmokat, a puha párnák pedig nemcsak puhaságukkal vonzóak, hanem mókás színeikkel és formáikkal is. A tárolók, dobozok, kosarak nélkülözhetetlen elemei a gyerekszobának. 





Látogató a kuckóban
Ha időnként te is eltöltenél egy kis időt a gyerekszobában, és szeretnéd jól érezni magad, nem kifejezetten gyerekméretekben, akkor először is hagyjál minél nagyobb helyet a hempergésre, a játékra. Vagy szerezz be mielőbb valami puhaságot, amit igazából a saját szobádba is elfogadnál.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top