Otthon

Szép Toszkána

Elhihetjük, amit a címben olvasunk. Toszkána szép. De ez a könyv nemcsak errõl szól. Hangulatokról, stílusról, barátságról, mindarról, ami miatt otthon tudunk lenni a Föld bármely szegletében.





“Minél több mindent ismersz, annál több mindent szeretsz, és minél több mindent szeretsz, annál több örömöd lesz az életedben.” Ezzel a mottóval adja át az olvasóknak a szerző házaspár Frances és Edward Mayes a Toszkána iránti olthatatlan szerelmük újabb bizonyítékát. Az amerikai házaspár olaszországi letelepedéséről, életükről már tájékozódhattunk a Tericum kiadó két korábbi könyvéből . Új albumuk azonban több, mint egy képgyűjtemény. A ragyogó fotográfiákat a szintén tengerentúli Bob Krist készítette.

Neki sikerült az a bravúr, hogy nem életképeket rögzített, hanem tapintható hangulatokat. Barátságos levegőjű, meghitt vacsorákat, káprázatos ünnepeket, simogató levegőjű, tágas vidékeket. Zömök és megnyugtató templomok, napraforgók és ósdi kerámiacserepekben nyíló virágzuhatagok vezetnek keresztül-kasul Toszkánán. Miközben követjük a fotókat, találkozunk emberekkel, ételek illatát szippantjuk be, szőlőt és citromlikőrt kóstolunk. Közben pedig lelkünkben lenyomatot hagy a toszkán stílus, lassan szeretnénk mi is itt élni és így, vagy legalább egy darabkáját hazavinni, egy tárgyat, egy csíkos függönyt, egy ónkancsót, egy apró darabját az egyik földi paradicsomnak.






Töltekezz tehát Szép Toszkána hangulatával, gyűjts ötleteket a receptekből és merítkezz meg a délvidéki hangulatban, egy darabkáját valahol itthon, magad körül is megteremtheted!






 “Gyere és nézd a fényeket! Ezerféle színben verik vissza a hegyek domborulatai. Maga a béke lakik ezen a tájon. “
   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top