Otthon

Fehér orgona, elragadó illat

Az orgonavirágok illata mindenkire hat valamilyen módon. Az orgonát hosszú idõ óta elismerik vágott virágként, hiszen már a XIX. század elején is termesztették Észak-Európában, tehát igazi klasszikusnak számít. Kerti cserjeként is igen népszerû.

Fehér orgona – Kattints a képre!
Fehér a sötétségben

Mivel az orgonát sötétben termesztik, hogy télen is megjelenhessen a vágottvirág-piacon, szinte kizárólag fehér színben kapható, pedig kerti cserjeként pirosas vagy lilás színű virágot hoz.

Háború előtti népszerűség

A statisztikák bizonyítják, hogy milyen népszerű vágott virág is volt az orgona. 1915 körül Észak-Európában az orgona tette ki a virágipar forgalmának felét. Ezt az „úttörő szerepet” egészen a második világháború elejéig játszotta, amikor népszerűsége csökkenni kezdett. Az utóbbi években ismét feltámadt az érdeklődés iránta, és az orgona eladása egyenletes tempójú növekedésnek indult.

Az első szerelem illata

Az orgona nem csupán gyönyörű vágott virág, de az illata is pompás. Ezt az illatot persze nehéz leírni, hiszen valószínűleg mindenki egy kicsit másképp, személyre szabottan érzékeli. Mivel sokan frissnek és aromásnak érzik, e vágott virágok gyakran kerülnek az emberek otthonába. Természetesen a kivonatát gyakran használják illatszerekben és szappanokban is. Az orgona az első szerelmet és a szenvedélyt jelképezi.

A téli trendben

Fehér virágaival tökéletesen illik a téli trendhez. A szeretetre méltó, illatos virágok elűzni látszanak a tél durva erőit, amikor frissességükkel olyan rusztikus anyagok között jelennek meg, mint a kéreg, a tollak, vagy az agancs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top