Otthon

A kávé misztériuma

Dél-Amerika õslakos népének mûvészete és kultúrája mellett, amelybõl egy kis ízelítõt adunk, megidézhetjük a napsütötte lankák ízvilágát is egy finom feketekávé erejéig.

Vannak, akik az aromás ital ízéért rajonganak, és vannak olyanok is, akik a szertartás misztériumát akarják újra meg újra átélni. Utóbbiaknak ajánljuk ezt a készletet, amely egy rövid kávészünetet is ünnepibbé, varázslatosabbá tehet.







Kattints a képre!






Így készül a kávéskészlet:


1. Alapanyagok, kellékek
• fémtálca és kiskanalak
• szemes kávé
• aranyfesték
• ragasztó
• finom dörzspapír

2. A kávészemek festése
Aranysprayvel vagy arany akrilfestékkel színezzük át, majd hagyjuk legalább egy napig száradni a kávészemeket. A fémtárgyakhoz nagyon jól illik az óarany festék.





3. A kávészemek csiszolása
A kávészemek alját egyenként csiszoljuk simára nem túl durva dörzspapíron. Lakkozzuk le a szemeket, ezzel tartóssá tesszük a festést, és elmoshatóvá a használati tárgyakat.

4. A tálca díszítése




Használjunk erős, univerzális ragasztót, amely fémet és egyéb anyagot egyaránt rögzít. A kávészemeket rendezzük el a tálcán. Érdemes először négy kávészemet a hosszanti és a keresztirányú felezőknél felragasztani a tál szélére, mert így a többi szemet arányosan tudjuk elosztani, majd egyenként rögzíteni.

5. A kávéskanalak




Egy-egy kávészemet hosszanti irányban ragasszunk fel a kiskanalak végére is. Az így elkészült tárgyak
rendeltetésszerűen használhatóak lesznek, de mosogatógépbe ne tegyük őket, mert a kiálló részek mindig sérülékenyek!

Alapanyagok:
• Pattex Super Epox ragasztó, 429 Ft-tól (barkácsáruházak és hipermarketek)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top